Susanne Sundfør
Artist

Susanne Sundfør

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Susanne Sundfør

Susanne Sundfør har spilt både jazz og klassisk musikk, og har utviklet en egen blandingsstil med elementer fra begge. Hun har etterhvert dratt inn mange elementer fra sjangeren elektronika. Tekstene hennes handler ofte om personlige opplevelser.

Hun har varmet opp for blant andre Marit Larsen og Minor Majority. I 2006 opptrådte hun på by:Larm i Tromsø. Sundfør ga ut sitt selvtitulerte debutalbum mars 2007, og mottok Spellemannprisen 2007 i klassen «Kvinnelig artist». Sundfør hadde uken før utdelingen sagt at kjønnsskillet i prisene var «antikvarisk». For albumet ble hun også nominert til «Årets nykommer» under Spellemannprisen 2007 og til Alarmprisen 2007 i klassene «Pop» og «Nykommer».

Susanne Sundfør var én av fire artistene og band som mottok «a-ha-stipendet» i forkant av a-has avskjedsturné i 2010. Stipendet beløpe seg til én million norske kroner og ble delt ut for å hjelpe unge og lovende norske artister som ønsker å satse internasjonalt. For sitt tredje album, The Brothel, vant hun Spellemannprisen 2010 i klassen «Populærkomponist». Hun ble også nominert i klassene «Kvinnelig artist» og «Tekstforfatter», men valgte å trekke seg fra klassen kvinnelig artist fordi hun var kritisk til at mannlige og kvinnelige artister vurderes hver for seg. Albumet var også ett av tolv nominerte til den nyopprettede nordiske prisen Nordic Music Prize, som ble delt ut under by:Larm 2011. I 2012 ga hun ut sitt fjerde studioalbum, The Silicone Veil. For albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen «Pop». I tillegg ble videoen til «The Silicone Veil» som var blitt regissert av Luke Gilford nominert til årets musikkvideo.

I mars 2013 ble det kjent at Susanne Sundfør sammen med Anthony Gonzalez i bandet M83 hadde skrevet en låt til den amerikanske filmen Oblivion som hadde premiere 12. april 2013. Låten med samme navn er tittelsporet i filmen. En av sangene hennes, Fade Away, ble dessuten brukt i den engelske TV-serien, Made in Chelsea.

I 2015 ga hun ut albumet Ten Love Songs. For albumet vant hun tre priser under Spellemannprisen 2015: popsolist, årets album og årets produsent. Hun var dessuten nominert i klassen årets låt for «Delirious».

Sundfør har også vært medlem av bandet Hypertext.

Innlegg