Moyka
Artist

Moyka

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Moyka

Monika Engeseth er en 21-år gammel produsent og singer-songwriter som opprinnelig kommer fra Hallingdal. De siste årene har hun imidlertid vært bosatt i Bergen der hun har eksperimentert med et lydbilde av elektronisk pop, inspirert av store følelser og kontraster. Suggerende trommerytmer møter en vegg av analoge synther i et melodisk og episk lydbilde. I sentrum av det hele står Moykas klare og sterke vokal. Melankolske tekster flettes inn i et lydbilde som balanserer på grensen mellom det organiske og det elektroniske, noe som skaper et unikt og storslått univers.

Fredag 6. september slapp hun sin nye single, «All The Things We Forgot» som tilbyr en slags ambivalent oppløsning til Moykas temaer rundt kjærlighet og tap. Mens et house-groove inspirert av 90-tallet svulmer opp og omkranser henne, åpnes vinduet mot de siste strimlene av lengsel med bred pensel i chorus, «Take me back, take me back again» synger hun. Fjerne minner og nostalgiske drømmer i en tvetydig linje.

«Det kan bety mange ting,» sier hun. «Take me back to when i was more naive? To when i was a child? Det er så mange ting som gjør deg nostalgisk, men alt går fremover, og denne sangen er en bastant måte å nekte å gjøre det på.»

Moyka er en selvmotsigelse; en privatperson som skriver «bekjennende» musikk. For alle som vil vite hvem hun er, så finner du det i sangene hennes – det er mystisk, magisk, men også tilgjengelig. «Jeg vil skape et mystisk univers der folk kan føle seg hjemme.» sier hun.

«All The Things We Forgot» er hentet fra hennes kommende debut-EP, «Circles», som slippes 18. oktober 2019. Moyka skal spille support for Sigrid på turné i Norge i høst, og så skal hun spille på Reeperbahn Festival i Tyskland som pågår mellom 18. – 21. september 2019.

På scenen stiller hun med et solid mannskap, to på keys, to på kor og trommeslager, som sammen skaper den mektige musikken på en svært overbevisende måte. Under Vill Vill Vest gjorde hun en så imponerende opptreden at hun straks ble booket til «Den hemmelige festen» to dager senere.

Moyka jobber med Made Management og Standing Ovation Agency, og er allerede musikkbransjens store snakkis fra Bergen til Los Angeles.

Liveanmeldelser:

Disharmoni – 5/6 – Øya 2019 – Det er ingen tvil om at Moyka briljerer på scenen i dag

Bergens Tidende – 5/6 – by:Larm 2019 – Moyka overbeviste på alle måter

Ballade – by:Larm – Med alt på plass

Innlegg

Moyka er Norges nye popkomet
Intervju

Moyka er Norges nye popkomet

Bak artistnavnet Moyka finner du den 21-årige produsenten og singer-songwriteren Monika Engeseth fra Hallingdal som innehar en sterk og spennende vokal pakket inn i et fengende, [...]

Moyka – Colder
Live Video

Moyka – Colder

Moyka