Artist

Ellen Bødtker

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Ellen Bødtker

Ellen Bødtker leverer harpespill på verdensnivå, og fredag 30. november 2018 slapp hun albumet «Harpeklang i Vinternatt». På albumet vil man få høre hennes egne, stemningsfulle komposisjoner, og kjente og kjære julesanger i vakre arrangementer. Med seg på både albumet og juleturneen har hun solistgruppen til Sølvguttene og ungdomsgruppen VoiceOver, som vil sørge for klokkeklar vokal til Ellen Bødtkers fargerike og virtuose harpespill. Strykekvartetten Strings Unlimited danner så en solid klang rundt det hele.

Desember er en stressende periode for de aller fleste, så jeg håper at dette albumet kan være med på å få julefreden til å senke seg. Veldig mange ønsker seg vakker harpemusikk til jul, og jeg vil gi dem melodiøs, stemningsfull musikk som gir gjenklang av tradisjon i en travel førjulstid, forklarer Ellen Bødtker og legger til; Jeg håper at det tidløse uttrykket i instrumentet i seg selv og den varme særegne klangen får lytteren til å kjenne på julefreden.

Det er helt unikt at solistkoret til Sølvguttene er med på en juleplate, men Ellen har også hatt et tett forhold til Sølvguttene i lang tid, da hun er fast harpist i koret, og sønnen hennes, Johannes Bødtker selv var sølvgutt i sin tid.

– Er det noe som kan gi vinterkvelder stemning er det harpeklang! Jeg skrev dette stykket direkte for sølvguttene og harpen min med tanke på julens egentlige budskap:

Fred på vår turbulente jord, at vi faktisk er her sammen på denne sårbare jordkloden, og er dømt til å leve sammen i fred.

Det er også lagt mye tanke bak valg av tekster og sanger på denne plata som reflekterer min personlige filosofi. Gjennom temaene i musikken og tekstene håper jeg å gi publikum et perspektiv på vår tid. Vår lille klode som vi alle bor på; hva er vår rolle her på jorden, og hvordan kan vi ta vare på den og hverandre på best mulig måte i julehøytiden, utdyper harpisten og komponisten.

Sølvguttene er desidert Norges mest populære guttekor. Juleprogrammet «Sølvguttene synger julen inn» på julaften er Norges mest sette program på NRK.

«Det er en drøm som går i oppfyllelse å ha de med på albumet «Harpeklang i vinternatt». Jeg har spilt med de helt siden studietiden, og det føles som det er julaften hver gang vi spiller konserter sammen. Det er en veldig fin gjeng av entusiastiske gutter, som alltid er veldig nysgjerrige og spør og graver om harpen og dens historie», sier Bødtker.

«VoiceOver er ungdomsgruppen til Sølvguttene. De er også kjempeflinke og veldig kjappe til å ta inn min musikk. Alltid med stor iver, og åpenhet. Dessuten har de en lekenhet til musikken og ofte med en herlig rytmisk energi på konsertene. Det kler konseptet Harpeklang i vinternatt. Dirigenten Frikk Heide- Steen er også en god venn og en dyktig leder av ensemblet», forteller harpisten.

Fredag 6. desember starter juleturneen som skal innom flere steder på Østlandet. På turneen vil man få høre Ellen Bødtkers egen musikk, skrevet spesielt til Sølvguttene, og kjente og kjære julesanger i vakre og helt nye arrangementer av Aleksander Waaktaar. Det blir også premiere på Bødtkers nye komposisjon «Harpeklang i vinternatt» som er skrevet spesielt for denne turneen. Solister er Frikk Heide Steen, Johannes Bødtker og Fanny Soyer.

«Tanken bak denne førjulsturnéen er å bringe noe nytt og tidløst til julekonsert-tradisjonen i Norge. Men det aller viktigste er å gi folk et pusterom, hvor de kan dypdykke i musikken som et varmt bad etter en lang dag ute i snøen. Jeg gleder meg stort til å ta med meg harpetonene og reise på turné med de dyktige solistene fra Sølvguttene og VoiceOver. Stemmene deres lyder så klart og vakkert, og har det helt spesielle skinnet som klinger så bra sammen med harpen. Jeg håper virkelig vi kan bidra til at folk finner julefreden», avslutter Ellen Bødtker.

Innlegg

Tidløs og vakker juleplate fra Ellen Bødtker og Sølvguttene
Intervju

Tidløs og vakker juleplate fra Ellen Bødtker og Sølvguttene

Ellen Bødtker leverer harpespill på verdensnivå, og fredag 30. november slapp hun albumet «Harpeklang i Vinternatt» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med seg [...]

20+5 Spillelister

Ellen Bødtker 20+5
20+5 Spillelister

Ellen Bødtker 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]