Torun Eriksen
Artist

Torun Eriksen

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Torun Eriksen

På sitt sjette soloalbum sitter hun igjen i produsentstolen med makker og bassist Kjetil Dalland (Mari Boine, Anneli Drecker, Bertine Zetlitz, Kurt Nilsen, Lene Marlin, Maria Mena, Nordic Namgar og Vamp), men der hennes forrige plate, det kritikerroste «Grand White Silk» (2016) flørtet med det storslåtte, får vi nå musikk i et kompromissløst nedstrippet lydbilde.

Torun Eriksen blir ofte omtalt som Norges svar på Joni Michell, og ikke uten grunn. Man kan høre klare referanser til henne i hennes vokal og fortolkningsevne, og det nye albumet er intet unntak. Det er de poetiske tekstene og den melodiøse formidlingsevnen til Torun som står i fokus på albumet pakket inn i en skjør vakker vokal godt akkompagnert av Kjetil Dallands myke lekre el-bassfortoninger i et skjønt samspill dem imellom.

Her er det melodi og tekst som leder an gjennom svale, svevende stemninger og drivende, duvende partier. Åtte nyskrevne sanger, samt en av hennes eldste i 2018-versjon, bæres kun av stemme, bass og innslag av tangenter. Nok en gang på kryss og tvers av sjangre; jazz, pop, soul, vise, blues og gospel, og det dukker opp alt sammen i stadig uventede kombinasjoner.

«Jeg elsker at musikk kan være sprengfull av referanser og likevel sin helt egne blanding, og håper denne plata er blitt sånn. Å lage «Luxury and Waste» har vært å jakte på kjernen i låtene. Vi har skrellet alt ned til beinet for å jobbe med det rå og upolerte og vi har prøvd å ta med dette helt spesielle lyset som egentlig bare skisser har, over i de ferdige versjonene».

Eriksens tekster forteller historier om å finne seg til rette i verden, og om å stå på begge sider i dragkampene mellom medmenneskelighet og egoisme, styrke og svakhet, og rett og galt. Det er betraktninger fra utsiden og innsiden om å leve, alene og sammen, og om hvordan vi bruker den tiden vi er tildelt.

Albumet er spilt inn duo, og uten pålegg. – «Vi gikk i studio med få føringer på produksjonen, men var enige om at det nok trengtes mer enn bare oss to. Etter hver låt virket det likevel helt feil og alt for mye å skulle legge til noe. Så vi lot være. Med få elementer blir alt tydeligere. Det er skummelt og fint på samme tid.»

Innlegg

Torun Eriksen inviterer oss tettere på enn noen gang på nytt album
Intervju

Torun Eriksen inviterer oss tettere på enn noen gang på nytt album

Torun Eriksen’s album «Luxury and Waste» er ute på Jazzland Recordings. På sitt sjette soloalbum sitter hun igjen i produsentstolen med makker og bassist Kjetil Dalland [...]

Torun Eriksen – Turnable
Live Video

Torun Eriksen – Turnable

Torun Eriksen

20+5 Spillelister

Torun Eriksen 20+5
20+5 Spillelister

Torun Eriksen 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]