Kari Rueslåtten
Artist

Kari Rueslåtten

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Kari Rueslåtten

”Silence Is The Only Sound” er Kari Rueslåtten sitt sjuende soloalbum som hun slapp 25. august 2017. Albumet er innspilt i legendariske Parr Street Studios i Liverpool sammen med Jostein Ansnes som har produsert Kari sine tre siste album. I dette studioet ble blant annet Coldplay sitt gjennombruddsalbum Parachutes innspilt. Med sin enestående stemme med røtter både i folkemusikken, metal og klassisk sang, har Kari Rueslåtten utviklet et unikt melankolsk uttrykk innenfor alternativ folk-pop. Med det nye albumet befester Kari Rueslåtten sin evne til å levere strålende vokal flettet inn i et særegent stemningsfullt og melankolsk lydbilde som hun har utviklet gjennom et langt musikkliv.

Hun har alltid hatt et betydelig publikum i utlandet, og Chasing Rivers, den første singlen fra det nye albumet ble bare den første uken streamet i over 40 forskjellige land. Siden publikummet til Kari Rueslåtten er spredt over så mange land var det tidligere et stort problem å nå ut til alle med musikken. Men med digitalisering av musikkbransjen og kommunikasjon på sosiale medier har dette endret seg. “Det er fantastisk å så enkelt kunne spre musikken min globalt gjennom strømmetjenester. Mange sier at den digitale utviklingen i bransjen er et problem. For meg har det vært en gave.”

Kari Rueslåtten, bosatt i Trondheim, startet sin musikkarriere i det progressive metalbandet The 3rd and the Mortal. Etter at hun forlot bandet allerede i 1995 og fjernet seg fra metalsjangeren, har Kari Rueslåtten nå gitt ut sju soloalbum. Kari Rueslåtten har med sin stemme og sin musikk etablert et unikt melankolsk uttrykk innenfor nordisk alternativ folk-pop. Rueslåtten har tidligere blant annet vært nominert til Spellemannsprisen og hatt radiohiter som ”Make Me a Stone” og ”Other People’s Stories”. Hun har turnért i Europa og Latin-Amerika, og har et dedikert og lojalt publikum i mange land. Hun har nylig samarbeidet med blant andre Åge Aleksandersen og Tuomas Holopainen fra Nightwish. Kari Rueslåtten har alltid vært på søken etter det vakre i mørket.

I ungdomstiden studerte hun klassisk sang på dagtid og spilte i metal-band på kveldene. Hun ble først kjent gjennom utgivelser med prog-metal bandet The 3rd and the Mortal, før hun startet sin solokarriere med albumet Spindelsinn (Sony Music) i 1997.

Kari Rueslåtten har releasekonserter på Byscenen i Trondheim 23. september og i Kulturkirken Jakob i Oslo 20. oktober. Videre blir det konserter både i Europa utover høsten 2017 og på nyåret i Latin-Amerika.

Innlegg

Kari Rueslåtten er ute med et av årets nydeligste album
Intervju

Kari Rueslåtten er ute med et av årets nydeligste album

25. august slapp Kari Rueslåtten sitt nydelige album ”Silence Is The Only Sound” som er denne ”Ukens album” på NPS Music. Med sin enestående stemme med [...]

20+5 Spillelister

Kari Rueslåtten 20+5
20+5 Spillelister

Kari Rueslåtten 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]