Artist

Stian Fjelldal

Følg NPS Music på Facebook

Om Stian Fjelldal

Hvor mye er en milliard? Kommer an på hvem du spør. For noen virker det å være ganske lite, for andre veldig mye, mens enkelte ikke ser ut til å ha begrep overhodet.

Stian Fjelldal nye single gir ingen svar annet enn at «Noen må gå». Låten ble sluppet fredag 4. mai 2018 og er første smakebit fra Fjelldals femte soloalbum som er ventet til høsten. Det blir i så fall hans andre albumslipp i 2018.

Fjelldal slapp albumet «Idioten» i januar i år, til strålende kritikker:

«På de ni sporene som er ute til folket, finnes det knapt dødpunkter». Per Thime, Lyngdals Avis, terningkast 6.

«Det aller fineste og beste med Stian Fjelldal er at det hele virker så ekte. Tekstene og melodiene er stemplet med hans særpreg hele veien, enten låtene varierer i litt over tre minutter til over sju». Rune Slyngstad, Fædrelandsvennen, terningkast 5.

«Du følger tekstene så utrolig godt og jeg blir sugd inn i historiene hans (…) Noen ganger høres det ut som han er påvirket av Frank Zappas rare hode på 70-tallet». Øyvind Nyvoll, NRK. 9 av 10.

«På fjorårets «Blindtarm» ble elektropopen mer fremtredende, og på «Idioten» er uttrykket tatt enda litt videre. Tekstmessig likner Fjelldal i sin underfundighet oftere på Tønes, i låter som «Festen», «Lille venn» og ikke minst «Baksida på Operaen». Anmelder Øyvind Rønning i ukas anbefalte album i Dagbladet.

Sørlendingen har gitt ut musikk under eget navn siden 2011. Debutplaten «En alt for vakker park» på Warner Music ga radiohiten «Håbløs». Senere kom pop-perlen «I Verdens Rigeste Land» og albumoppfølgeren «Enden Er Nær».

På de tidligere utgivelsene har han vært i studio med Håkon Gebhardt (Motorpsycho, HGH, Ida Jenshus), men på «Idioten» valgte han å gjøre alt selv, fra instrumentering, vokal, låtskriving, produksjon og miksing til tegning av covre og egen tegneserie til singlen «Festen».

Han fortsetter i samme hjemmelagede spor på «Noen må gå», og planlegger flere singelutgivelser de neste månedene som skal kulminere i Fjelldals femte soloalbum.

Innlegg

Hvor mye er egentlig en milliard?
Intervju

Hvor mye er egentlig en milliard?

Hvor mye er en milliard? Kommer an på hvem du spør. For noen virker det å være ganske lite, for andre veldig mye, mens enkelte ikke [...]

Stian Fjelldal – Festen
Musikkvideo

Stian Fjelldal – Festen

Stian Fjelldal

20+5 Spillelister

Stian Fjelldal 20+5
20+5 Spillelister

Stian Fjelldal 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]