Minor Majority
Artist

Minor Majority

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Minor Majority

Med låter som Dancing in the Backyard, Come Back to Me, (In That) Premature Way, og ikke minst Supergirl, var Minor Majority med på å prege det første tiåret av 2000-tallet i norsk musikk. Minor Majority ga seg i 2010, men gjorde livecomeback i 2014 da de markerte 10-årsjubileet for gjennombruddsplaten Up For You & I med en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Siden har de spilt på Rockefeller årlig, til utsolgte hus hver gang. I 2019 markerer Minor Majority 20 år som band, og 11. januar ga de ut et nytt album kalt «Napkin Poetry» hele 10 år etter forrige plateutgivelse «Either Way I Think You Know».

Fra 2016 og frem til i dag har Minor Majority jevnlig sluppet nye digitale singler på strømmetjenestene. Ved hjelp av denne digitale satsningen har bandet både holdt liv i sine gamle fans og i tillegg fått mange nye og yngre lyttere – som både holder liv i den rikholdige katalogen, og omfavner de nye låtene. Per i dag har bandet nesten 15 000 følgere på Spotify og ligger jevnt på over 66 000 månedlige lyttere. Låten «Supergirl» nærmer seg 4 millioner streams og den nye singelen «Another Year» har nærmere 200 000 streams på bare få måneder.»

«Napkin Poetry» inneholder 12 nye sanger som i all hovedsak ble innspilt live i Ocean Sound Studio på Giske første uken i april, 2018. Roar Nilsen (Marie Munroe, Erlend Ropstad) har vært tekniker og produsent, Andreas Eide Larsen (Marit Larsen, The Dogs) har mikset og George Tanderø (a-ha, Kari Bremnes) har mastret albumet.

Låtene er – med to unntak – skrevet av Pål Angelskår, mens tekstene i all hovedsak er skrevet i tospann med Sjur Lyseid (The Little Hands of Asphalt.) De to traff hverandre ved en tilfeldighet på en flyplass i Bodø i 2016 og begynte et låtskriversamarbeid noen uker senere i Oslo. Det er gjort plass til flere fortellende tekster denne gangen, små historier snarere enn mentale snapshots.

På det nye albumet vil du finne flere av de hektende, velarrangerte poplåtene som ga Minor Majority så mye radiotid på midten av 2000-tallet, men også saktegående, storslått rock i samme landskap som Spain, Midnight Choir og Tindersticks på sitt mest melodiske. Bandet selv nevner The Cardigans, The Jayhawks, Elliott Smith og Neil Youngs Crazy Horse som viktige inspirasjonskilder. Roar Nilsens produksjon er åpen og varm og fanger bandet Minor Majority tydeligere enn på tidligere utgivelser.

Det er gjort plass til to duetter på platen: På førstesingelen Another Year bidrar Linnea Dale med vokal. På Forgive Me er det Marie Munroe som synger sammen med Angelskår. Munroe gjester også på åpningskuttet Lucy.

Kvartetten Oslo Strings bidrar med stryk på tre låter (Lucy, Another Year, She’ll Be Alright). Strykearrangementene er skrevet av Roar Nilsen (Lucy, She’ll Be Alright) og Lise Voldsdal (Another Year).

Øvrige gjester er: Thom Hell på elektrisk gitar (Lucy, How to Fall), Oddgeir Berg på piano (How to Fall) og Bjarne Gustavsen på Hammond B 3 (Can’t Think of a Reason, Napkin Poetry).

Utgivelsen følges opp av en stor turné vinteren og våren 2019, Minor Majority sin første siden 2010.

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet Walking Home From Nicole’s og har gitt ut ut seks kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 180 000 fysiske eksemplarer. I 2006 vant de spellemann i klassen «beste popgruppe» for plata Reasons to Hang Around. Bandet har spilt over 500 konserter og turnert over hele Europa.

Minor Majority er:

Pål Angelskår: Vokal, akustiske gitarer

Jon Arild Nupen-Stieng: Akustiske og elektriske gitarer, vokal

Henrik Harr Widerøe: Bass, piano, fløyte, vokal

Harald Sommerstad: Piano, Rhodes, Wurlitzer, Moog

Halvor Høgh Winsnes: Trommer, perkusjon

Turnéliste for Minor Majority våren 2019:

 • Skien – Lundetangen Pub (17/1)
 • Oslo – Rockefeller (19/1)
 • Stavanger – Tou Scene (24/1)
 • Haugesund – Høvleriet (25/1)
 • Bergen – Ole Bull Scene (26/1)
 • Drammen – Drammens Teater (6/2)
 • Sarpsborg – Sarpsborg Scene (8/2)
 • Nøtterøy – Nøtterøy Kulturhus (9/2)
 • Horten – Glassmagasinet (22/2)
 • Kristiansand – Kick (23/2)
 • Hamar – Festiviteten (7/3)
 • Trondheim – Byscenen (8/3)
 • Ålesund – Terminalen (9/3)
 • Tromsø – Driv (21/3)
 • Narvik – Vinterfestuka (22/3)
 • Bodø – Stormen Konserthus (Sinus) (23/3)
 • Lillestrøm – Lillestrøm Kultursenter (5/4)
 • Asker – Asker Kulturhus (6/4)

Innlegg

Minor Majority har 20 års jubileum og slipper sin første plate på 10 år!
Intervju

Minor Majority har 20 års jubileum og slipper sin første plate på 10 år!

Med låter som Dancing in the Backyard, Come Back to Me, (In That) Premature Way, og ikke minst Supergirl, var Minor Majority med på å prege [...]

20+5 Spillelister

Minor Majority 20+5
20+5 Spillelister

Minor Majority 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]