Foto: Jan Tore Eriksen

Overcity er ute med leken og solid indiepop-plate

Del Tweet

Overcity er nok et nytt bekjentskap for mange, men det varer ikke så lenge. Dette er et band som det er verdt å følge med på i tiden fremover.

Fredag 2. juni slapp de sitt debutalbum, «Currently Sun» på 9AM Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music.

Bandet består av erfarne og sultne musikerne kjent fra både Fieh og Mall Girl, og som består av; Ola Øverby (trommer), Iver A. Tandsether (gitar) og Christian Franzén (vokal).

Assosiasjoner om en lett sommerbris som strømmer over solvarme kropper kommer raskt til syne når vi setter Overcity på anlegget. Med en edgy gitar, fengende melodier og en forførende vokal, blir vi dratt inn i en verden der solen aldri går ned. Låtene florerer av varierte og spennende vendinger som tvinger frem lytternes oppmerksomhet. I tillegg er platen spilt inn i Studio Paradiso i oslo på tape analogt (Christian Engfelt), som bidrar til den autentiske old-school lyden.

Bandet lar seg inspirere av pils, damer og glede, og intet mindre enn Frank Sinatra, Todd Terje, Tame Impala, The Beatles og Beach Boys. I lydbildet er det hint og vink til Thundercat, Blood Orange og Toro y Moi, men Overcity lever godt på egne melodier i indiepoplandskapet.

NPS-redaksjonen: «Currently Sun» er et solid album med varierte og flotte låter i et spennende og lekent lydbilde med lekre elementer fra både indie, pop, elektronika og jazz. Vokalen til Christian er kledelig pen med en laidback flørtende og nostalgisk twist. Nydelig å høre på er det i hvert fall. Vi vil gjerne trekke frem tre låter fra albumet, «Old School Love» som er både svevende og treffende på samme tid i et særdeles fengende og fengslende lydbilde. «Beautiful Feels» er som en herlig sommerbris og som får frem de gode følelsene – dette oser deilig nostalgi med en elskelig og soft vokal med et pirrende lydbilde, og ikke minst med vakkert strykearrangement signert Lars Horntvedt – dette er sommerens god-låt. Til sist vil vi nevne «Strange Call» hvor Christian også får vist frem sin vokal fra sin beste side. Forførende, smart og vakkert og i et fengslende og deilig lydbilde er dette fort et av albumets høydepunkter.

Vi tok en prat med bandet om blant annet det nye albumet og planene videre fremover.

Gratulerer med albumet «Currently Sun». Kan dere fortelle litt om prosessen rundt det fra start til utgivelse og litt om hva det handler om?

Tusen takk. Vi gønna 3 dager på Øvingsrommet med Burn, tre dager i studio med Burn, 10 netter i studio med Burn, noen dager med Marius (mix) med Burn, og sendte det til Jansen. Albumet handler egentlig om alt og ingenting.

Hvilken låt fra albumet banker det ekstra mye for?

«Strange Call» (frankie’n- arbeidstittel) fordi der får Christian vist frem sin ekte stemme.

Hvilke tanker har dere rundt det å være artist og musiker i Norge i dag?

Det har vært heeelt chill ass! Om det et land det er digg å holde på med musikk i så er det Norge! #oljefondet.

Overcity’s brand new album Currently Sun is a unique approach to indie music. The entire project mesmerizes listeners with its intricate drum patterns, showcasing the band’s exceptional rhythmic talents.

Earmilk.com – UK

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

OD -konserten 2014. På musikklinjen. Vi spilte masse låter som vi mekket dagen før. Det ble på en måte inspirasjonen for de 3 dagene på Øvingsrommet i 2020 da vi mekket låtene til platen.

Hva er det mest spesielle eller sprøeste øyeblikket dere har hatt i deres musikalske karriere så langt?

Iver -gitarist: Spilte for statsministeren i Finland for så å bli overstadig beruset på alkohol som mindreårig på et rusfritt arrangement.

Hva slags musikk har dere vokst opp med?

Dire Straits. Han Mark spilte så tøft på gitar’n!

Beskriv ambisjonene med Overcity?

Å ha det fett og kunne spille vår music in the world, and make history.

Their use of electronic synth instruments creates a unique and captivating indie-pop experience that sets them apart in the music scene

AbouttoBlow

Hva inspireres dere av musikalsk og hvilke norske artister har dere hørt mye på eller henter dere inspirasjon fra?

Vi er utrulig inspirert av Wesley Soape og Mathilda Grandheart som ga ut en vill collab-plate 20. april i 1969. I Norge digger vi det derre bandet som heter… hva er de heter igjen de derre??.. kommer ikke på det nå.

Har dere en favoritt-matrett i så fall hva?

En av favorittene er helt klart stekt flesk med kålstuing – Mmmmm.

Hva er den beste litterære eller filmatiske opplevelsen dere har opplevd den siste tiden, og hva vil dere anbefale folk å sjekke ut om dagen?

«Everything, everywhere all at once” er en kul film. «Volvo lastvagnar» er kul bok, og hvis du er en svett gamer så bør du sjekke ut spillet «outer wilds».

Hvilket sted drømmer dere om å spille på?

En kul plass i Japan hadde vært kult og spilt! 99 % pga. maten.

Hvis dere kunne samarbeidet med en annen norsk musiker, uavhengig av om personen lever eller ei eller er aktiv som musiker i dag, hvem ville dere valgt?

Edvard Grieg. Vi kunne gjort mye gøy sammen.

Hvilke planer har dere for sommeren?

Sitte inne og game, sitte inne og mekke ny plate, og svømme på innendørs svømmehaller.

Hvilke andre musikalske planer har dere i 2023?

Har ganske store planer for 2023, men vi kan dessverre ikke røpe det her nå (pga. kontrakt osv.)

Se Også

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum
Intervju

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum

Nylig slapp Levi Henriksen & Babylon Badlands sitt fjerde album, og som startet samme dag som Ari Behn døde. «Så jeg lot det brenne» handler om [...]

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop
Intervju

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop

True August slapp nylig sitt debutalbum, «Breathing Room» på Eleventeen Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. True Augusts artisteri er en fantasifull [...]

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter
Intervju

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter

I 2020 fikk den nå 17-årige norske LA-baserte artisten og skuespillerinnen Havanna Winter verdensomspennende oppmerksomhet etter å ha gått viralt på TikTok, og for tiden har [...]

Kurt Nilsen feirer 20 år som artist med kjærlighets-EP og turné
Intervju

Kurt Nilsen feirer 20 år som artist med kjærlighets-EP og turné

Fredag 9. juni slapp han EPen «If Love Was A Song» via Lord Records/Sony Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. EPen [...]