BigBang
Artist

Bigbang

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Bigbang

Bigbang er et norsk rockeband startet i 1992. Originalbesetningen bestod av Øystein Greni på gitar og vokal, Christer Engen på trommer og Erik Tresselt på bass. Siden starten har det vært flere utskiftninger av medlemmer, og totalt har fire bassister og fem trommeslagere vært medlem i kortere eller lengre tid. I 1998 solgte Greni Vespaen sin for å finansiere innspillingen av plata Electric Psalmbook. Også dette ble gitt ut på eget plateselskap, ettersom ingen andre plateselskaper var interessert. På denne tiden var det mye turbulens innad i bandet, og de var i praksis oppløst da de spilte på by:Larm vinteren 1999. Til deres store overraskelse ble de svært godt mottatt, og flere plateselskaper meldte sin interesse. De endte med å signere en platekontrakt med Warner, og Electric Psalmbook ble gitt ut på nytt samme høst.

14. februar 2000 ble EPen Girl in Oslo gitt ut, og kun fem dager senere ble en internasjonal utgave sluppet i Tyskland, Sveits og Østerrike. Denne hadde en annen sangliste, med en blanding av spor fra EP-ene Girl in Oslo og New Glow, som ble utgitt i juni 2000. I august samme år utkom langspilleren Clouds Rolling By i august. Albumet ble gitt ut både på CD og LP, hvorav LP-utgaven ble presset i kun 500 eksemplarer.

I juni 2001 ble EP-en Smiling For gitt ut, den første innspillingen de gjorde i sitt eget studio. Deres fjerde album, Frontside Rock’n’Roll, ble gitt ut i mai 2002. Tittelkuttet er skrevet til to av Grenis venner som begge døde under tragiske omstendigheter ikke lenge før plata ble gitt ut. I juni 2002 ble albumet Waxed re-utgitt på Warner.

Vinteren 2003 turnerte Bigbang i Norge. De holdt to konserter de fleste stedene de spilte: en akustisk og en elektrisk. Alle konsertene ble tatt opp, og de beste sangene ble gitt ut på det doble livealbumet Radio Radio TV Sleep i august 2003. Senere samme år ga de ut en DVD hvor hoveddelen bestod av opptak fra turneen.

Etter utgivelsen av Radio Radio TV Sleep var bandet ferdig med sin kontrakt hos Warner, og Øystein Greni valgte å fortsette på sitt eget Grandsport Records i stedet. Plata Poetic Terrorism ble gitt ut 14. april 2005, og tok Bigbangs suksess til nye høyder. To år senere var bandet tilbake hos Warner med albumet Too Much Yang. Albumet ble spilt inn i blant annet det legendariske platestudioet Capitol.

Innlegg

Big Bang – Wild bird
Musikkvideo

Big Bang – Wild bird

Bigbang