Felan Haven
Artist

Felan Haven

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Felan Haven

Felan Haven er et enmannsorkester som opererer i et sjangersprengende landskap og han slapp sitt soloalbum «The Sunny Side» 26. oktober 2018. Retropreget pop og 60-talls chanson møter innslag av vokaljazz, cabaret og klassisk. Kombinasjonen av enkle melodier, orkestrale elementer og en fremtredende barytonvokal gjør at det hele smelter sammen i et tiltalende, underfundig og ofte filmatisk musikkunivers.Sangene har ofte et metaforisk preg. De lyriske bildene som skapes er tidvis mørke og dystopiske, men også ispedd en dose sort humor.

«Dette er så vidunderlig! Felan Haven har etter min mening laget et av årets beste album. Med en uimotståelig blanding av letthet og mørke minner dette enmannsorkesteret meg mye om John Grant, eller en skikkelig god David Lynch-film, hvor alvoret lurer under den tilforlaterlige overflaten. Det er definitivt på tide at flere låner øre til en av Norges best bevarte hemmeligheter». – Ingrid Ovedie Volden – musikkskribent (tidl. Morgenbladet og Klassekampen)

Frode Helberg (aka Felan Haven) har virket i flere ulike musikkprosjekter gjennom en årrekke, men huskes kanskje best fra sin tid som frontfigur i det norske folkrock-bandet Magic Pillows.

Innlegg

Felan Haven leverer delikat filmatisk retropop
Intervju

Felan Haven leverer delikat filmatisk retropop

Felan Haven er et enmannsorkester som opererer i et sjangersprengende landskap og nylig slapp han sitt soloalbum «The Sunny Side». Retropreget pop og 60-talls chanson møter [...]

20+5 Spillelister

Felan Haven 20+5
20+5 Spillelister

Felan Haven 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]