Årabrot
Artist

Årabrot

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Årabrot

De norske støyrock-pionerene Årabrot slapp nylig sitt imponerende album, «Who Do You Love» som de har fått strålende anmeldelser for i inn og utland. Dette er brutalt rått, elegant skranglete, tøft, vakkert, melodiøst og fengende rock pakket inn i en flott produksjon. Dagsavisen mener at de reiser seg fra asken med høstens råeste kjærlighetserklæring, og at Nick Cave vil bli grønn av misunnelse om han hadde hørt albumet deres. iTromsø mener at dette er et mesterverk som bryter alle regler, og som er årets beste norske album så langt.

Gitarist og vokalist Kjetil Nernes er nå eneste offisielle medlem, men med seg på laget har han bidragsytere som Stephen O’Malley, Kristoffer Lo og Karin Park. Karin Park som er Kjetil sin ektefelle er med på å gjøre albumet mer melodiøst og tatt en sentral plass på albumet. Nå er de klare for å ta verden med storm på spektakulært vis og de har nylig avsluttet sin Norgesturné, og gleder seg til å ta fatt på sin Europaturné som starter i Tyskland 31. oktober. Siden starten i Haugesund har de engasjert folk med sine unike covere og pressebilder, og med et musikalsk uttrykk som ingen andre ledet av Kjetil Nernes sin enestående vokal. De har vokst siden den gang, og har blitt et kultband med ihugga fans over hele verden. De har aldri gjort noe på den «vanlige måten», men vant allikevel en Spellemannspris for beste metalalbum i 2012 – ikke dårlig for et rockeband i Norge med en av de mest interessante metall-scenene i verden. De har turnert rockeklubber i Skandinavia, Europa og USA, og i tillegg komponert musikk for stumfilmer som «Die Niebelungen» og «Doctor Caligari».

De har gått sammen med The Quietus-grunnlegger John Doran på hans «Spoken Word» turné. De har blåst hele kunstgallerier av banen med sin brutale, men likevel sofistikerte lyd. Deres forrige album «The Gospel», ble omtalt som «Årets Album» i The Quietus. Etter å ha blitt kurert for halskreft er Kjetil Nernes bedre enn noensinne. Det nye albumet «Who Do You Love» ble delvis spilt inn med Greg Norman i Steve Albinis Electrical Audio Studio, og delvis i den gamle kirken i Dalarna i Sverige hvor hans studio er. Årabrot signerte en managementsavtale med AISA Music (Wardruna, Enslaved, Myrkur osv.) i mai 2017, og sammen vil de jobbe hardt og strategisk grundig for å plassere bandet og deres nye album «Who Do You Love» hvor de fortjener å være; på toppen av den internasjonale art- og alternative rock-scenen.

Innlegg

Årabrot imponerer på sitt nye album
Intervju

Årabrot imponerer på sitt nye album

De norske støyrock-pionerene Årabrot slapp nylig sitt imponerende album, «Who Do You Love» som de har fått strålende anmeldelser for i inn og utland og som [...]

Årabrot – Pygmalion
Musikkvideo

Årabrot – Pygmalion

Årabrot

Årabrot – The Gospel
Musikkvideo

Årabrot – The Gospel

Årabrot

20+5 Spillelister

Årabrot 20+5
20+5 Spillelister

Årabrot 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]