Sivert Høyem
Artist

Sivert Høyem

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Sivert Høyem

Sivert Høyem (født 22. januar 1976) er en norsk musiker. Han var vokalist i det norske rockebandet Madrugada fra starten i 1995 til 2008 og var sammen med Frode Jacobsen et av to gjenværende medlemmer da bandet ble oppløst i 2008. Høyem har også hatt en suksessfull solokarriere, både før og etter at Madrugada ble oppløst. Høyem vokste opp i ei lita bygd (Kleiva) utenfor Sortland som sønn av SV-politiker Jørun Adeleid Drevland og Asbjørn Sigurd Høyem. Han starta på 1990-tallet gruppa Abbey’s Adoption og begynte sin karriere på Rock Mot Rus (RMR) på Andøya i Vesterålen. Bandet har senere blitt kjent som Madrugada.

Mens Madrugada mellom 1999 og 2008 ga ut seks album, har Høyem opparbeidet seg et navn som låtskriver og vokalist, særlig kjent for sin mørke røst. I 2004 ga han ut soloplata Ladies and Gentlemen of the Opposition, og fulgte opp med Exiles i desember 2006.

Sivert Høyem deltok også i sangen «Venn», som ble gitt ut i forbindelse med tsunami-katastrofen i Det indiske hav i 2004.

28. september 2009 lanserte Høyem sitt tredje soloalbum, Moon Landing hvor han i motsetning til de to foregående platene ikke benyttet sitt band, The Volunteers. Albumet ble hovedsakelig innspilt i en hytte på Norefjell, men noe er også gjort i Svenska Grammofonstudion i Göteborg og Parkometer Studio i Oslo. Høyem har skrevet alle sangene og produsert platen selv i samarbeid med Cato Salsa. For albumet vant han klassen mannlig artist under Spellemannprisen 2009.

Innlegg

20+5 Spillelister

Sivert Høyem 20+5
20+5 Spillelister

Sivert Høyem 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]