Kim André Rysstad
Artist

Kim André Rysstad

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Kim André Rysstad

I 2017 ga den prisbelønte vokalisten og folkesangeren Kim Rysstad ut en av tiårets vakreste juleplater. Albumet ble en braksuksess, og inntil nå har deler av den kun vært tilgjengelig digitalt. Fredag 23. november 2018 kom utgivelsen ut på CD med tre nye bonusspor; «Ave Maria», «I denne søte juletid» og «Stop the Cavalry». Som et resultat av julesuksessen fikk Kim før sommeren en telefon fra selveste Warner Music som ønsket å gi ut «Snøen laver ned» på CD, og de gode nyhetene fortsatte å komme som perler på en snor: Riksscenen valgte ham til månedens artist i oktober, og han har holdt en rekke konserter i forskjellige formater, og eventyret fortsatte: Selveste Kringkastingsorkesteret lot seg kraftig imponere av den digitale utgivelsen og tok også kontakt med Kim, noe som resulterte i en allerede utsolgt førjulskonsert med KORK.

«Jeg har ikke ord til å beskrive hvor takknemlig jeg er for den muligheten jeg har fått fra London Philharmonic Orchestra, KORK og Warner. Jeg må enda klype meg i armen for å forsikre meg om at jeg ikke drømmer. Jeg gleder meg så utrolig mye til å få dele scene med KORK. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse.», sa Kim før julekonserten med KORK.

Årets juleartist på NRK, Kim Rysstad og hele landets orkester, KORK, har med seg et stjernelag av gode solister og venner til julekonsert i Jakob kirke i Oslo som; Ella Marie Hætta Isaksen, Marthe Wang, Trygve Skaug og Annbjørg Lien. Sammen lar de oss oppleve noe av det vakreste vi har av julemusikk. Julekonserten blir vist på NRK 1 den 22. desember kl. 19.50.

«Snøen laver ned» med Kim Rysstad og London Philharmonic Orchestra kom digitalt ut uten forvarsel og tok advent-Norge med storm: Både singelen og platen lå og vaket mellom 1. og 15. plass på iTunes store deler av advent, den slo alle de klassiske juleplatene, og Platekompaniet fikk hundrevis av henvendelser fra folk som ville kjøpe den.

Albumet ble av NRK beskrevet som «En av tiårets fineste julealbum» og Aftenpostens anmelder Svein Andersen trillet fem på terningen og skrev blant annet:

«De fleste juleplater er som døgnfluer. Noen ganger kommer det derimot en som har et tidløst skjær ved seg. Den prisbelønte sangeren og A-klasse kvederen Kim Rysstad har levert ei juleplate som, ved sin storslagne produksjon, sangerens fantastiske vokal og et repertoar som favner bredt, vil bli stående. Mektig, vakkert og storslått.»

«Jeg er helt overveldet over den gode responsen den digitale utgivelsen av «Snøen laver ned» fikk i fjor. Det er jo ikke hver dag man opplever å slå Beyoncé og Mariah Carey i salg av plater på iTunes. Jeg gleder meg som et lite barn på julaften til å endelig gi ut albumet mitt med London Philharmonic Orchestra på CD», fortalte en glad og fornøyd Kim Rysstad før slippet av CD´n.

Kim Rysstad er den første artisten i verden som slipper et album i tre forskjellige formater fordelt på 3 år. I 2017 slapp han snøen laver ned kun digitalt, i 2018 blir albumet sluppet på CD med tre eksklusive nye spor, og i 2019 kan alle samlere glede seg, for da kommer den på vinyl.

Info om «Snøen laver ned»:

Vokal: Kim Rysstad, Arrangement og dirigent: Peter Nordahl, Orkester: London Philharmonic Orchestra, Innspillingsprodusent, mix & mastering: Lars Nilsson, Nilento Studio, Lydtekniker: Michael Dahlvid, Redigering: Lars Nilsson & Michael Dahlvid, Supplerende innspillinger: Jonas Kroon, SAGA Studio + Nilento Studio

Kim Rysstad er en Spellmannsnominert, prisbelønnet A-klasse kveder og sanger fra Rysstad i Setesdal. Med sin unike stemme dypt forankret i folkemusikken har han blitt lagt merke til av musikkelskere langt utenfor egne landegrenser. Med sin medvirkning i Melodi Grand Prix 2012 og «Beat for Beat» ble publikum både i tv og radio for alvor kjent med Kim Rysstads stemme. Låtene «Så Vidunderleg» og «Ein song er ein song» har til sammen vært over et halvt år på NRK P1 sine spillelister. Debutplaten «Tak hardt uti hand» som kom i 2007 ble kåret til «Årets Soloalbum» under Folkelarm og andreplaten «Vegen» ble nominert til Spellemannsprisen i 2011.

Rysstad har siden debuten jobbet sammen med mange store norske produsenter, musikere, og artister, deriblant Knut Reiersrud, Håkon Iversen, Stian Carstensen, Sigrid Moldestad og Trio Mediaeval. Kim har sunget duett med Silje Nergaard og Anne Grete Preus, og ved flere anledninger vært solist med Kristiansand Symfoniorkester.

Innlegg

Kim Rysstad er årets juleartist på NRK
Intervju

Kim Rysstad er årets juleartist på NRK

I fjor ga den prisbelønte vokalisten og folkesangeren Kim Rysstad ut en av tiårets vakreste juleplater, og albumet var også «Ukens album» på NPS Music i [...]

20+5 Spillelister

Kim Rysstad 20+5
20+5 Spillelister

Kim Rysstad 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]