Seigmen
Artist

Seigmen

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Seigmen

Seigmen er et norsk band som ble grunnlagt i 1989 under navnet Klisne Seigmenn, var aktivt på 1990-tallet, og annonsert oppløst i 1998. I 1999 reiste Seigmen på en avskjedsturné. Siden har de igjen opptrådt sammen noen få ganger, før de meldte at de gjorde comeback i 2014. Bandet spiller goth- og industriinspirert rock, tungt og monumentalt med tekster på både norsk og engelsk.

Seigmens medlemmer fra 1991 var Sverre Økshoff (gitar), Alex Møklebust (vokal), Kim Ljung (bass), Noralf Ronthi (trommer) og Marius Roth (gitar). Bandet hadde sin rot i det musikalske miljøet i Tønsberg. For albumet Metropolis fikk bandet Spellemannprisen 1995 i klassen rock.

Møklebust, Ljung og Ronthi dannet senere bandet Zeromancer. Marius Roth ble utelatt fra Zeromancer og har siden oppløsningen av Seigmen satset på en karriere innen opera.

I forbindelse med UKA 2005, 20. oktober gjenoppsto bandet i Dødens dal i Trondheim med original besetning, original musikk og et entusiastisk publikum. I februar 2006 holdt de seks konserter i Stavanger, Bergen og Oslo, og sommeren 2006 spilte bandet på et fåtall festivaler, blant annet på Slottsfjellfestivalen i hjembyen Tønsberg.

DVD-en Fra X til Døden ble gitt ut i august 2006 og inneholdt blant annet konserten fra Dødens dal, gamle liveopptak og dokumentarer om bandets historie og forberedelsene til gjenforeningskonserten. DVD-produksjonen ble delvis finansiert via folkefinansiering, og bidragsyterne fikk blant annet en CD-single med gjenutgivelsen av Det finnes alltid en utvei….. Lørdag 19. august 2006 spilte Seigmen på Steinkjerfestivalen for omtrent 4 000 mennesker.

Seigmen spilte to utsolgte konserter på Operaen i Bjørvika 21. og 22. juni 2008. DVD av denne konserten ble utgitt i juli 2012.

Innlegg

Seigmen – Metropolis
Musikkvideo

Seigmen – Metropolis

Seigmen