Solveig Slettahjell
Artist

Knut Reiersrud

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Knut Reiersrud

I 40 år har Knut Reiersrud spilt sine gitarer og bergtatt publikum verden rundt. Hans lek med strengeinstrumenter – både musikalsk og visuelt er å betrakte som en totalopplevelse. Kong Harald uttalte etter en Reiersrudkonsert i Sør-Afrika at han aldri tidligere hadde sett en musiker fysisk forsvinne inn i instrumentet sitt slik som Knut. President Tabu Mbeki tilbød Reiersrud sørafrikansk pass hvis han spilte et ekstranummer under samme konsert.

Knut har gitt ut en serie plater – både soloalbum og album med diverse konstellasjoner opp gjennom årene. Han har mottatt Spellemannprisen for 3 av dem (vært nominert hele 11 ganger), i tillegg har han også mottatt en dansk Grammypris. Han har spilt med storheter som Stevie Ray Vaughn, Mighty Sam McClain og David Lindley for å nevne noen.

Reiersrud spiller blues, folkemusikk, indisk, afrikansk, jazz og soul, i tillegg til å være en fantastisk improvisatør. I tillegg til alle sine egne album, har Knut medvirket på over 300 plateutgivelser og vært på utallige turnéer på alle verdens kontinenter. 1961-modellen Knut kan trygt kalles en levende legende. Bluesen sitter i ryggraden etter læretid i Chicago og New York med musikere som Dr. John og Buddy Guy. Knut Reiersrud er sammen med sitt band alltid innstilt på å levere varene 100 prosent. Han har med seg et superlag av unge musikere med fartstid fra Elephant 9, Bigbang, Bjørn Eidsvåg, Vidar Busk, Jarle Bernhoft og Susanne Sundfør – for å nevne noen.

Innlegg

Knut Reiersrud sitt første album på 10 år
Intervju

Knut Reiersrud sitt første album på 10 år

26. januar slapp Knut Reiersrud Band sitt første album på 10 år, på Jazzland Recordings. ”Heat” er en samling nyskrevne låter innspilt live i Studio Paradiso [...]

20+5 Spillelister

Knut Reiersrud 20+5
20+5 Spillelister

Knut Reiersrud 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]