Ingrid Olava
Artist

Ingrid Olava

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Ingrid Olava

Ingrid Olava Brænd Eriksen (født 18. mars 1981), best kjent som Ingrid Olava, er en norsk musiker, sanger og skuespiller. Hun vokste opp på Lillehammer der hun begynte å leke med å spille på et piano i naboens kjeller. Hun fortsatte med å spille med det lokale Ten Sing, for så å bli fast deltaker på rockekafeen Felix på Lillehammer. Hun var også med i NRK-serien Det tredje tegnet da hun var 21 år. Hun jobbet også i en periode i Radio Nova, studentradioen i Oslo. Hun var 20 år gammel før hun begynte å synge på alvor. Hennes aller første konsert var på en ungdomsleir på Utøya. Hun debuterte på plate som duettpartner til Vidar Vang på låten «Highways of My Mind» på Vidar Vang & The Northern Men sin plate Stand Up Straight høsten 2004. Hun spilte også oppvarming for Vidar Vang & The Northern Men på John Dee 18. november 2004. Olava forteller: «Jeg er ganske sjenert, har aldri bedt om å bli booket, alltid invitert. Vidar spurte meg om jeg kunne spille noen låter, men jeg hadde ikke så mange. ‘Hvor mange vil du jeg skal spille? ‘ ‘Fem-seks stykker,’ var svaret. Det var omtrent det jeg hadde, så jeg dro hjem og skrev ferdig den sjette like før konserten».

I løpet av sommeren 2006 spilte Brænd Eriksen på blant annet Quartfestivalen, Slottsfjellfestival, Træna og KlubbØya, og fikk gode kritikker ved flere av sine konserter. Høsten 2006 var Sivert Høyem og Frode Jacobsen fra Madrugada på en av hennes konserter i Oslo, kjennskapet endte med at hun deltok på en to måneders turné som oppvarmingsartist for Høyem.

Brænd Eriksen har også vært med i bandet Shit City, men sluttet der i 2007. Hun har også akkompagnert og koret for flere andre norske artister, bl.a Sivert Høyem, El Cuero og Madrugada.

Sommeren 2008 spilte hun på Hovefestivalen, Trænafestivalen og sist på Øyafestivalen på scenen Sjøsiden og overrasket med sin tolkning av Leonard Cohens klassiker «Take This Waltz». Etter at plateselskapet EMI Music Norway hadde hørt henne på en konsert, inviterte de Brænd Eriksen til et studio med et gigantisk flygel. Hun fikk beskjed om å spille. Det endte med kontrakt og albumet Juliet’s Wishes, med Frode Jacobsen som produsent. For albumet ble hun nominert i tre klasser til Spellemannprisen 2008: kvinnelig artist, årets nykommer og årets populærkomponist, den siste for låten «Back to Love».

Singelen «Only Just Begun» ble første gang spilt på by:Larm i 2007, og fikk strålende kritikker både av publikum og kritikere. Ifølge henne selv er «Only Just Begun» basert på «Ballad of Bonnie and Clyde».

I 2008 spilte hun inn en versjon av Joachim Nielsen-låten «Her kommer vinteren». Alle inntekter fra salget av låten gikk uavkortet til Regnskogfondet. Låten er blitt streamet over tre hundre og femti tusen ganger på P3s nettsider og YouTube per 1. september 2009. Den 4. september gjorde hun en lisensavtale med Universal Music Norway om utgivelse av sitt neste album. Platen, med tittelen The Guest, ble utgitt den 15. februar 2010. For albumet fikk hun Spellemannprisen 2010 i klassen kvinnelig artist. Hun ble dessuten nominert i klassene tekstforfatter og populærkomponist. Under by:Larm 2010 ble hun tildelt Statoil-stipendet på 800 000 kr.

Innlegg

Ingrid Olava er ute med EP `n «HEKT»!
Intervju

Ingrid Olava er ute med EP `n «HEKT»!

Den Spellemannsprisvinnende artisten Ingrid Olava har for lengst befestet sin posisjon blant landets mest substansielle og viktige artister. Med sin sterke tilstedeværelse på scenen og imponerende [...]

20+5 Spillelister

Ingrid Olava 20+5
20+5 Spillelister

Ingrid Olava 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]