Artist

Hege Øversveen

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Hege Øversveen

Hege Øversveen (født 16. september 1985) er en norsk musiker i sjangrene country, pop, roots og rock. I 2012 var hun finalist i den norske utgaven av The Voice, og stod igjen som den siste kvinnelige i konkurransen. I 2013 kom debutalbumet ”You Don’t Know Me”, som lå syv uker på VG-lista «Topp 20». Albumet ble i Klassekampen omtalt som et av de åtte beste album dette året. I tillegg til turnéer holder hun en årlig låtskrivercamp for ungdom, deltar i ’Den kulturelle skolesekken’ og samarbeider med andre band og artister som VON og Lewi Bergrud. I 2014 gjestet hun for første gang NRK-programmet Beat for beat, og året etter var hun en av rundt 60 norske artister som overrasket Ivar Dyrhaug i hans aller siste innspilling av nettopp dette programmet.

Hun har spilt på flere av Norges klubb- og festivalscener, og har bl.a. varmet opp for artister Kurt Nilsen og Bigbang.

Det var først i 20-årene at Hege Øversveen tok opp gitaren og begynte å skrive låter. Både tekster og melodier kom naturlig og ble til slutt en stor del av livet. I 2010 ble hun kjent med flere musikere fra Nashville, og ikke lenge etter befant hun seg i et studio på Music Row. Nå reiser hun stadig tilbake for å finne inspirasjon, skrive låter og jobbe i studio. Det siste besøket i byen resulterte i hennes andre album, ”Goodbye yellow Roses”som ble sluppet på alle digitale plattformer, vinyl og CD fredag 19. januar 2018.

Etter noen år med leting etter den riktige produsenten, ble Øversveen ved en tilfeldighet kjent med Brett Ryan Stewart da hun var på nok et besøk i musikkhovedstaden Nashville.
”Noen ganger snakker man bare samme språk”. I dette tilfellet, ikke bokstavelig talt. Denne gangen gir hun ut på eget plateselskap og albumet ble delvis finansiert av Øversveen’s trofaste fans, da hun lagde et crowdfounding prosjekt via Kickstarter. Forhåndsolgte cd’er, konserter og kanelsnurrer. Dette ble meget vellykket og etter kun noen måneder tok hun igjen turen over atlanteren for å spille inn. Albumet viser lekenhet i både sjanger og instrumentering, og viser en melodiøs blanding av country, pop og rock. På ”Just let him love you” får man høre folkemusikeren Sissel Morken Gullord (kjent fra Disney sin Frozen) på bukkehorn. Hun tok med hornet i studio til Jon Anders Narum på Eina og ikke lenge etter trillet tårene i Nashville. På tittelsporet ”Goodbye yellow Roses” hører man Morten Andreas Raddum (Silver Street) på harmonier. En låt som de skrev sammen på Øversveen sin egen låtskrivercamp på Toten. ”Here we are” skrev hun med countryartist Jessie Brown i Nashville. Jessie er fra Indiana og Øversveen fra Biri. De skildrer Nashville-opplevelsen og forteller lytterne hvor viktig det er å være tro mot seg selv. Uansett hvor man er i verden. Med rockeren ”Get the fuck out” får Hege på sin egen måte uttrykt hvor ”bygdedyret within” hører hjemme. Albumet er innspilt hos The Sound Shelter og bandet på albumet består av blant annet: Bones Hillman (bassist i det australske bandet Midnight Oil), gitarist Mike Payne (Francesca Batistelli, Luke Brian), trommeslager Steve Latanation (Agent Orange) og pianist Randy Leago (Lucinda Williams, Beach Boys, Kathy Mattea).

Innlegg

Albumaktuelle Hege Øversveen fikk hjelp av fansen
Intervju

Albumaktuelle Hege Øversveen fikk hjelp av fansen

”Goodbye yellow Roses” er Hege Øversveens andre album som hun slapp fredag 19. januar, og som er denne ”Ukens album” på NPS Music. Albumet viser lekenhet [...]

20+5 Spillelister

Hege Øversveen 20+5
20+5 Spillelister

Hege Øversveen 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]