Trygve Skaug
Artist

Trygve Skaug

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Trygve Skaug

Trygve Skaug slapp sitt fjerde album, det kritikerroste albumet, «Sanger du skal få når du våkner» fredag 31. januar 2020. Han ble først kjent som vokalist og låtskriver for bandet StMorritz. Sjangermessig beveger han seg fra lun pop til sjelfull folk og smårocka americana, alt blandet inn i en fin pakke med varme og ettertenksomme viser. Trygve debuterte som soloartist med albumet «Martyren» i 2014, han har også gitt ut diktbøker og krydrer derfor sine konserter med mikropoesi og varme historier. I 2015 kom julealbumet «Seine natt desember».

I 2017 kom albumet «Sanger du skal få når jeg dør» som handlet om ting han ville rekke å si til de folkene han måtte huske å si det til. Han ble også nominert til Spellemannprisen 2017 i klassen «Vise» for dette albumet. Han gjør gjennomsnittlig 100 spillejobber i året og musikken hans har siden 2010 ligget over 120 uker på NRK P1 A-, B-, og C-lister. I mars 2020 drar han ut på en stor Norges-turné hvor han blant annet skal spille for to fulle hus i Den Norske Operaen.

Han er en av de mestselgende lyrikerne i Norge og hans diktbok «Følg med nå» som kom ut i fjor ble en bestselger. Han ga ut sin nye diktsamling, «Ikke Gi Slipp» om kjærlighet, trøst og lengsel i januar 2020. Dette er en samling dikt for «hvermansen», og også for de som aldri leser poesi og kanskje knapt nok åpner en bok, slik at de kan både fatte og forstå det han formidler. Han blir kalt for «Instagram-poeten» fordi han startet med å legge ut sine dikt der, og han har i skrivende stund 113 000 følgere på Instagram. Dette har gjort det til at andre kjente artister gjerne vil ha låter skrevet av han. Skaug står bak en rekke tekster og melodier brukt av artister som blant annet Maria Mena, Marthe Valle, Eva Weel Skram og Lewi Bergrud.

Innlegg

Trygve Skaug viser ekte og nær visepop-kunst på sitt nye album
Intervju

Trygve Skaug viser ekte og nær visepop-kunst på sitt nye album

Låtskriveren, lyrikeren og artisten Trygve Skaug er ute med sitt fjerde album, det kritikerroste albumet, «Sanger du skal få når du våkner», og som er denne [...]

Trygve Skaug – Martyren
Musikkvideo

Trygve Skaug – Martyren

Trygve Skaug

20+5 Spillelister

Trygve Skaug 20+5 – Vol. 2
20+5 Spillelister

Trygve Skaug 20+5 – Vol. 2

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]