Røyksopp
Artist

Røyksopp

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Røyksopp

Røyksopp er en elektronisk musikkduo fra Tromsø/Bergen, dannet i 1998. Siden starten har bandet bestått av Svein Berge og Torbjørn Brundtland. Berge og Brundtland ble introdusert til hverandre gjennom en felles venn i Tromsø. De likte de samme filmene og den samme musikken, og delte en interesse for elektronikk. De to eksperimenterte med ulike former for elektronisk musikk og kjøpte en trommemaskin sammen under Tromsø techno scene før de gikk hver sin vei. Flere år senere møtte de hverandre igjen og dannet Röyksopp under Bergen Wave. Etter å ha eksperimentert med ulike genrer av elektronisk musikk, slapp de debutalbumet Melody A.M (2001), utgitt på Wall of Sound.

Røyksopp har konsekvent eksperimentert med ulike sjangre knyttet til elektronisk musikk. De blander ulike sjangre, inkludert ambient, house og synthpop. Bandet er også kjent for sine utførlige konsertopptredener, som ofte inneholder eksentriske antrekk.

Siden debuten i 1998 har duoen fått kritisk anerkjennelse og oppnådd suksess rundt om i verden. Til nå har Røyksopp blitt nominert til en Grammy-pris, vunnet syv Spellemannpriser, utført verdensomspennende turneer og produsert album som har toppet listene i flere land, inkludert fire påfølgende nummer-ett-album i Norge.

Innlegg

To minutter
Musikkvideo

To minutter

Lars Vaular, Røyksopp