Haakon Graf
Artist

Haakon Graf

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Haakon Graf

Haakon Graf (født 21. mars 1955 i Oslo) er en norsk musiker, keyboardist, pianist, organist, bassist, gitarist, perkusjonist, trommeslager, låtskriver, plateprodusent og skuespiller. Han er mest kjent som komponist for intromusikken og rollen som læreren i Midt i smørøyet-introen på 80-tallet og 90-tallet. Han er også kjent som medlem i norske band som Ruphus, Vanessa, Hawk On Flight, Blow Out, The Vanguards og Moose Loose.

Han ga i 1982 ut debutalbumet Hideaway i samarbeid med Jon Christensen og Sveinung Hovensjø og er leder av bandet Grafitti med Dennis Chambers og Gary Grainger og har spilt turnert med Jan Garbarek, Phil Collins, Roger Daltrey, Alan White, Jamie Moses, Natasha Bedingfield, Mark Hudson, Simon Kirke, Frank Gambale, Airto Moreira, Flora Purim, Paul Jackson, Mike Clark, Terje Rypdal, Harvey Mason, Walfredo Reyes Jr., Pål Thowsen og mange andre. Han er broren til jazzartist Randi Elisabeth Graf og Rolf Graf (1960–2013) som også var musiker og var kjent fra bandet Lava, på egen hånd og som studiomusiker, låtskriver og plateprodusent. Haakon er bosatt i Los Angeles i USA hvor han jobber som musiker, låtskriver og plateprodusent.

Innlegg

20+5 Spillelister

Haakon Graf 20+5
20+5 Spillelister

Haakon Graf 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]