The Sideways
Artist

The Sideways

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om The Sideways

Fredag 13. september 2019 slapp Trondheimsbandet The Sideways albumet, «Can’t Wait to Arrive Somewhere» som er oppfølgeren til deres selvtitulerte debut. The Sideways er et indieband i ordets rette forstand — de gjør det meste selv, og gir ut skivene på sitt eget plateselskap, Wonderful and Strange Records. I likhet med debutalbumet er denne platen også i all hovedsak spilt inn i Brygga Studio i Trondheim.

Fra oppveksten i de nordmørske fjordarmers industrisamfunn har The Sideways laget sin egen smeltedigel av catchy og vindskeiv rock. Med like deler inspirasjon fra foreldre og storesøskens rikholdige platesamlinger, og en solid dose egen graving har The Sideways’ sound latt seg påvirke av 60-talls pop og psychedelia så vel som 70-tallets power pop, new wave og gamle helter innen shoegaze og slacker-indie.

Den åpenbare fascinasjonen for referanser og retrosound har blitt satt på prøve når bandet år etter år har lempet utrolige mengder årgangsbackline inn og ut av Norges klubbscener, noe som om ikke annet føyer seg som et solid ledd i bandets rykte som hardtarbeidende.

Med sitt debutalbum i sekken, og gode omtaler som hos The Wilhelmsens hvor de ble døpt «Norges mest spennende band», har The Sideways nå tatt den vanskelige oppfølgeren fatt, og en mulighet for trønderpublikummet deres til å oppleve dem live er på deres releasekonsert på Tyven i Trondheim den 26. september.

Tematisk og sjangermessig sett beveger bandet seg fortsatt i et jangly powerpop-landskap med finurlige hooks, men fortsatt med den alvorstunge og suggerende post-rockens kraft i crescendoene. I kjølvannet av forrige plate har bandet raffinert soundet sitt, og låter friskere og mer fokusert enn noen gang.

Innlegg

The Sideways med fint oppfølgeralbum
Intervju

The Sideways med fint oppfølgeralbum

Fredag 13. september slapp Trondheimsbandet The Sideways oppfølgeren til deres selvtitulerte debut, og «Can’t Wait to Arrive Somewhere» er denne «Ukens album» på NPS Music. The [...]

20+5 Spillelister

The Sideways 20+5
20+5 Spillelister

The Sideways 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]