Artist

Randi Tytingvåg

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Randi Tytingvåg

Randi Tytingvåg har skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt. Med sin karakteristiske stemme og scenepersonlighet har hun bergtatt publikum og kritikere med sin fortellerkunst og balanse mellom alvor og humor. Fredag 15. september slapp en av våre største stemmer og låtskrivere sitt sjette album, «Roots & Wings», på Kirkelig Kulturverksted. Albumet er et samarbeid mellom Tytingvåg selv, Dag S. Vagle og Erlend E. Aasland.

Stavanger Aftenblad gir terningkast 5 for albumet til Randi Tytingvåg Trio og skriver: «Tytingvåg er en vokalist i særklasse, og hun gir ikke slipp på det. Samtidig har hun med seg to av distriktets, for ikke å si landets, beste rootsmusikere. De skaper en unik blanding av akustisk innpakning og vokal briljans, der Vagle og Aaslands røffe stemmer er en fin kontrast til Tytingvåg.»

Randi Tytingvåg Trio har jobbet sammen siden 2013 og har foreløpig en EP, et album og flere turnéer på samvittigheten. De har høstet strålende kritikker både i Norge og Tyskland. Sammen har de utviklet et akustisk format med elementer fra jazz, blues, roots, folk og country. Med ”Roots & Wings” har de videreutviklet og foredlet uttrykket sitt og foreviget det på plate på gamlemåten. Live i studio, tett sammen i en sirkel rundt 60-tallsmikrofoner, og med legendariske Per Ravnaas bak spakene.

«Vi er egentlig et lite kammerorkester. Akustisk tilnærming og tett samspill er bærende elementer i det vi gjør. Dessuten spiller også rommet vi opptrer i en viktig rolle for hvordan uttrykket blir» sier Randi Tytingvåg. På konsertene opptrer trioen som regel rundt én mikrofon. En håndlaget LOUISE fra Ear Trumpet Lab.

Musikk og tekster av skrevet av Randi Tytingvåg som også har produsert albumet selv. Gjestemusikere er Nils Økland (fele og hardingfele) og Knut Reiersrud (lap steel, munnspill og resonator).

Randi Tytingvåg ble tildelt statens kunstnerstipend i kategorien ”Populærkomponister” for året 2017.

 

Innlegg

Randi Tytingvåg er en vokalist i særklasse og hun briljerer med sitt nye trioalbum
Intervju

Randi Tytingvåg er en vokalist i særklasse og hun briljerer med sitt nye trioalbum

Randi Tytingvåg har skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt. Med sin karakteristiske stemme og scenepersonlighet har hun bergtatt publikum og kritikere med sin fortellerkunst [...]

20+5 Spillelister

Randi Tytingvåg 20+5
20+5 Spillelister

Randi Tytingvåg 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]