Elin Furubotn
Artist

Elin Furubotn

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Elin Furubotn

Det er to år siden Elin Furubotn ga ut sitt forrige album med Stavanger Symfoniorkester. Duetten «Så lett det kan ver”, med Morten Abel, ble en sommerhit på NRK P1. 6. oktober slapp hun sitt album «Ikkje gå deg vill” som er det syvende i rekken”, og denne gangen har Furubotn gått nye veier. Bak produsentspakene i Elektrolud studio har hun satt Morten Abel, Børge Fjordheim og seg selv.

Med elementer som koring, orgel, fiolin, trompet og diverse gitarer har musikerne lekt seg frem til en spennende og varm atmosfære rundt sangene; Børge Fjordheim (kor, trommeslager fra bl.a. Sivert Høyem), Morten Abel (gitarer, bass, kor), Torbjørn Økland (eks-Vamp, mandolin, gitarer, trompet), Renate Engevold (stryk, kor), Magnus Røed Haugland (kontrabass) og Elin Furubotn (akk. gitar, vokal). Furubotn har vært på let etter et sted hvor hun kan trekke seg tilbake og skape musikken sin. Hun fant en liten husmannsplass på Tonstad, på sørvestlandet, fjelldalen der hun også tilbrakte mesteparten av barndommen sin.

Albumet bærer tydelig preg av naturen, hvor fjellene og elven er inspirasjonskilder for melodiene. Norske folkeeventyr er til stede i omgivelsene, og inne i den lille røde skrivestuen kjenner Elin at helten hennes, Pippi Langstrømpe puster henne i nakken. Tekstene beskriver den underfundige hverdagen, med humor, alvor og ettertenksomhet. Vi får høre blant annet hva en nyutflyttet sønn ber om hvis moren ringer litt for ofte, at man slettes ikke alltid ønsker råd fra sin ledsager, at tiden plutselig gikk fortere enn man hadde tenkt seg, eller hvor farlig det kan være hvis mennesket går på ville veier og unnlater å hjelpe andre.

Siden 2006 har hun gitt ut nytt album annen hvert år og er stadig nysgjerrig på å utvikle musikken sin. Flere av sangene hennes har vært å høre på radio NRK P1, og hun har gitt ut sangene sine internasjonalt og fått strålende anmeldelser i Tyskland. I 2013 vant Elin Furubotn en Indie Award i Colorado i USA, for albumet «Heilt ny vei». Elin Furubotn gir ikke opp det hun tror på, nemlig å skrive sanger og synge for publikum. Hun er en ekte singer-songwriter, og det er dette hun blir glad av.

Innlegg

Albumaktuelle Elin Furubotn føler at Pippi Langstrømpe puster henne i nakken
Intervju

Albumaktuelle Elin Furubotn føler at Pippi Langstrømpe puster henne i nakken

Det er to år siden Elin Furubotn ga ut sitt forrige album med Stavanger Symfoniorkester. Duetten «Så lett det kan ver”, med Morten Abel, ble en [...]

20+5 Spillelister

Elin Furubotn 20+5
20+5 Spillelister

Elin Furubotn 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]