Christian Ingebrigtsen
Artist

Christian Ingebrigtsen

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Christian Ingebrigtsen

Christian Ingebrigtsen (født 25. januar 1977 på Siggerud) er en norsk vokalist, komponist og multi-instrumentalist mest kjent fra popgruppen a1. Ingebrigtsens startet sin musikkarriere da han i 1997 fikk plass på den engelske talentskolen Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts, hvor han studerte låtskriving og produksjon. 

Christian Ingebrigtsen slapp sitt første soloalbum på 10 år, ”Got to be” fredag 16. juni 2017.  Ved siden av å være en travel liveartist, har han i mellomtiden produsert og skrevet musikk for en rekke andre artister.  Inn i mellom ble noen av sangene så personlige, at han bestemte seg for å beholde dem for seg selv i stedet.  Dette er en samling med slike låter. Det inneholder alt fra idéer han begynte å arbeide med helt siden starten av karrieren, fra songwriting camps og sessions rundt omkring i verden, til musikken han skriver i dag. På en måte er dette en slags ”best of the unreleased songs”.  «Dette er en samling av de sangene jeg ikke hadde hjerte til å gi til noen andre, men som jeg har hatt på hjertet i flere år. Jeg har virkelig ikke forsøkt å lage et album som skal treffe tiden eller konkurrere med dagens trender. Jeg har simpelthen samlet de låtene jeg har skrevet som har beveget meg mest de senere årene.  Håpet er at de kan være til glede for andre også» – sier Christian om utgivelsen. Med seg på innspillingene har han et stjernelag med noen av Norges fremste musikere.  Det er produsert av Christian selv, og mikset av Bjørn Erik Pedersen i Whiteroom, med unntak av låten ”Perfect day”. Den er produsert av hans skolekamerat fra LIPA-dagene, Mads Hauge, som har hatt stor suksess som produsent og låtskriver på de britiske hitlistene de senere årene, for artister som Pixie Lott og Lana Del Rey etc.

Christian Ingebrigtsen studerte musikk ved the Liverpool Institute for Performing Arts, og debuterte som plateartist med den norsk-britiske popgruppen a1 i 1999.  På fem år rakk de å nå første plassen to ganger og ha åtte singler inne blant topp ti på de britiske hitlistene.  Med låter som ”Caught in the middle”, ”Same old brand new you”, ”Everytime” og en cover av Aha’s ”Take on me”, toppet de hitlistene verden over og solgte mer enn 10 millioner album, vant flere MTV awards og en Brit Award.  En kuriositet er at Aha sin egen utgivelse av ”Take on me” aldri nådde førsteplassen i Storbritannia, slik a1 sin versjon gjorde.  De er, ifølge Guinness book of hit singles, blant de 500 mest suksessfulle artistene i britisk liste-historie.

I 2003 ga Christian ut sitt første soloalbum, som solgte til platina og singlen ”Things are gonna change” toppet hitlistene her hjemme.  Det gjorde også låten ”In love with an angel” som Christian skrev og sang sammen med Maria Arredondo samme år.  Julealbumet ”Paint Christmas White” solgte også til gull, og la mye av grunnlaget til de omfattende juleturnéene Christian har lagt ut på hvert år siden.  I 2016 holdt han 47 kirkekonserter sammen med Julenattgjengen Gaute Ormåsen, Trine Rein, Frøydis Grorud og Trond Lien.  Det siste soloalbumet Christian ga ut var ”The Truth About Lies” som kom i 2007.  Låten ”Adorable” gikk inn på førsteplass på Norsktoppen og ble en radiohit.  Låten ”Learn to fly” fra det samme albumet har blitt covret i Australia, og toppet både single, album og radiolistene der med artisten Shannon Noll.  Under forberedelsene til neste soloprosjekt, fikk han en av hovedrollene i Oslo Nye Teater sin oppsetning av ”Les Misérables”, og gjorde 98 forestillinger som Marius.  Noe som også ledet Christian inn i flere roller som skuespiller.  Bl.a. har han stemmen i flere norske Disneyutgivelser, som  Flynn Rider i ”To på rømmen” og ”Min bror bjørnen”.  Året etter ble a1 gjenforent, og ble med i den norske finalen av MGP, der de endte på 2. plass med låten ”Don’t wanna lose you again”.  Det resulterte i over 70 konserter i Norge de følgende årene, to store Asia turnéer, og deltagelse i storsatsningen ”The Big Reunion” på ITV med påfølgende arenaturné i Storbritannia.  De slapp også to nye album, som toppet hitlister forskjellige steder i verden.  Christian er også foredragsholder, aktiv MOT ambassadør, Compassion ambassadør og foreleser i låtskriving for NLA høgskolen Staffeldtsgate. Til høsten er han aktuell med showet ”Store norske: Norske hits på norsk” på Edderkoppen Scene sammen med Anita Skorgan, Reidun Sæther, Espen Grjotheim og Heidi Ruud Ellingsen.  Med så mange jern i ilden, strekker ikke tiden alltid til, og dermed fikk ikke albumet Christian hadde påbegynt allerede sent i 2007, se dagens lys før nå.  Nå er det endelig ute og klart til å deles med verden. ”Got to be” inneholder bl.a. singlene ”Still”, som har ligget 15 uker på NRK P1, og ”Someone to live for”.

Innlegg

Christian Ingebrigtsen er ute med sitt første soloalbum på 10 år
Intervju

Christian Ingebrigtsen er ute med sitt første soloalbum på 10 år

Christian Ingebrigtsen slapp endelig sitt første soloalbum på 10 år, ”Got to be” fredag 16. juni 2017 som er denne ”Ukens album” på NPS Music. Ved [...]

20+5 Spillelister

Christian Ingebrigtsen 20+5
20+5 Spillelister

Christian Ingebrigtsen 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]