Jaga Jazzist
Artist

Jaga Jazzist

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Jaga Jazzist

Jaga Jazzist er et eksperimentelt band innen jazz, rock og elektronisk musikk stiftet av Martin Horntveth og Ivar «Ravi» Christian Johansen i Tønsberg i 1994. Med sine ti musikere og fire album har Jaga Jazzist vært et av de sentrale gruppene i fusjonen mellom jazz og elektronisk musikk, i tillegg til at medlemmene har vært engasjert i en lang rekke musikalske sideprosjekter og ofte bidratt på plateinnspillinger med andre musikere. Bandets to sentrale medlemmer er brødrene Martin og Lars Horntveth, hvor sistnevnte er komponist for de fleste sangene til bandet.

Etter to innledende EP-utgivelser og Spellemannominasjon i klassen året musikkvideo for «Airborne» ble debutalbumet A Livingroom Hush gitt ut av Warner Music i Norge og solgte overraskende godt. Platen ble lansert av labelen Ninja Tune i England, og kåret til årets jazzalbum 2002 av BBC. Bandet vant dessuten Alarmprisen 2002 i klassen jazz for platen. Gruppa fulgte opp med The Stix, gitt ut av den lille Oslo-labelen Smalltown Supersound, samme år. For dette albumet vant de Alarmprisen 2003, denne gangen i klassen elektronika, og ble nominert til Spellemannprisen 2002 i åpen klasse. Plata What We Must ble gitt ut i 2005 og ble nominert til Spellemannprisen 2005 i åpen klasse, uten å vinne. I starten av 2010 ga de ut nok et album, One-Armed Bandit. For dette albumet vant de sin første Spellemannpris i åpen klasse. Bandet fikk i 2015 Gammleng-prisen i klassen jazz. De var dessuten nominert til Spellemannprisen 2015 i åpen klasse for Starfire og Spellemannprisen 2016 i klassen årets musikkvideo for «Prungen» regissert av Christian Mona og Leif Henning Broch Johnsen.

Hornseksjonen til Jaga Jazzist (Jaga Jazzist Horns) har også samarbeidet med Motorpsycho på utgivelsen In the Fishtank, utgitt av det nederlandske plateselskapet Konkurrent.

Innlegg

Jaga Jazzist – Prungen
Musikkvideo

Jaga Jazzist – Prungen

Jaga Jazzist