Ellers Så Er Alt Det Samma Her
Artist

Frode Johansen

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Frode Johansen

Visesangeren Frode Johansen fra Jessheim slapp sitt femte album fredag 19. oktober 2018, som han kaller for «Ellers Så Er Alt Det Samma Her» – fordi mye er så annerledes.

I fjor spilte Frode 101 konserter, og i år runder de 115 sier han.

Videre forteller Frode:

«Ikke bare lever jeg av musikk. Jeg lever av visesang. Det er ganske utrolig i 2018. Som en god kred-venn av meg sa nylig: «Visesang er så dølt, at det nesten blir punk». Og jeg gjør det så godt som helt uten støtte fra medier, kjendiseri og tåredryppende tilståelser på TV-skjermene. Jeg er ganske stolt av det! Hvordan går det til»?

I coveret på min nye plate står det:

«Man må ha en motor – noe som driver en fremover. En motivasjon».

«Det finnes grovt sett to typer av den: den indre og den ytre».

I musikkbransjen består de ytre motivasjonene av salgstall, anmeldelser, radiospilling og presseoppslag. Skulle jeg være drevet av det ytre kunne jeg ikke leve av musikken, slik jeg gjør; det er for langt mellom skulderklapsene.

Jeg har to indre motivasjoner:

  • Å si noe om hvordan det er å være meg akkurat nå
  • Å ta vare på norsk visetradisjon sånn som jeg liker den

Hard jobbing med de ytre motivasjonene fører ikke nødvendigvis til at man lykkes med de indre. Det eneste man kan håpe på er at det virker nettopp slik i motsatt fall.» Det har blitt meg fortalt at denne skiva peker utover. At det er sosial kommentar. Kan hende det er riktig. Jeg har det så stabilt og godt på privaten, at det ikke blir så mange sanger derfra. Da er det lett å se bort fra seg selv, i jakten på inspirasjon. Jeg synes ikke det gjør noe. Det finnes viktige ting der ute å skrive om. Ting som er viktigere og større enn meg.

Paul Simon har sagt: «No it isn’t strange; after changes upon changes we are more or less the same».

Kanskje er det sånn. Kanskje vi blir født rene, og bruker ungdommen for å skitne det hele til for å vinne verden, så bruker vi middelalderen på å få det tilbake til det rene, for til slutt å bruke alderdommen for å betrakte det hele. I full aksept og avslappet og arrogant stagnasjon. Kanskje er det også slik at det som peker utover, egentlig peker tilbake, kanskje er dette et ganske personlig album likevel? Døm selv.

Innlegg

Albumaktuelle Frode Johansen er god til å fortelle historier
Intervju

Albumaktuelle Frode Johansen er god til å fortelle historier

Visesangeren Frode Johansen fra Jessheim slapp nylig sitt femte album som han kaller for «Ellers Så Er Alt Det Samma Her» – fordi mye er så [...]

20+5 Spillelister

Frode Johansen 20+5
20+5 Spillelister

Frode Johansen 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]