Viljar Broks
Artist

Viljar Broks

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Viljar Broks

Viljar Broks fra Tromsø har holdt det gående på den norske urbanscenen i et par år nå. Etter å ha debutert med singelen «2XU» i 2015, og gitt ut EPen «Stua Di» som ble en favoritt hos blant andre Gaffa Sverige og som har vært «Ukens album» på NPS Music, har Broks fortsatt å slippe singler jevnlig. Noen av dem har vært tradisjonelle raplåter, andre har befunnet seg et sted i krysningen mellom r&b og pop. Fredag 19. oktober slapp han singelen «Siste gang æ sir hade».

Tidligere i år nådde han ut til større deler av landet med sin laidback og nedpå r&b-låt «Livredd» som var Broks’ første utgivelse på det Bergens-etablerte labelet Raindrops. Der «Livredd» er en roligere låt hvor tematikken sirkler rundt å tørre og innlede et kjærlighetsforhold, kan «Siste gang æ sir hade» sies å være det stikk motsatte både tematisk og musikalsk. Her er narrativet på vei ut av et forhold, men Broks synger overbevisende at:

«Æ e over dæ før du vet

Ka du kunne gjort

Men æ love dæ

Det e alt for seint»

Den såre vokalen står i kontrast til Broks’ og Tromsø-produsent Sigurd Kvammes triumferende og uptempo produksjon, med hissige hihats og en hardtslående 808-bass som driver låten – noe som i utgangspunktet ikke var meningen, ifølge hovedpersonen selv:

«Jeg begynte å lage beaten på flyet på vei hjem fra ferie, og da var den første tanken at dette skulle bli en roligere trap-ballade. Men da jeg kom hjem lagde jeg et nytt utkast på trommene, og så tok Sigurd låten videre i en ny retning og da skjønte jeg at vi hadde noe kult.»

Innlegg

Viljar Broks sier hade – og introduserer seg selv for alvor
Intervju

Viljar Broks sier hade – og introduserer seg selv for alvor

Viljar Broks fra Tromsø har holdt det gående på den norske urbanscenen i et par år nå. Etter å ha debutert med singelen «2XU» i 2015, [...]

Viljar Broks – Livredd
Live Video

Viljar Broks – Livredd

Viljar Broks

20+5 Spillelister

Viljar Broks 20+5
20+5 Spillelister

Viljar Broks 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]