Charlotte Qvale
Artist

Charlotte Qvale

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Charlotte Qvale

Charlotte Qvale slapp låten «OSLO (gets cold this time of year)» fredag 23. november 2018 som er et resultat av samarbeidet mellom artist og skuespiller Charlotte Qvale, filmskaper og manusforfatter Silje Nordlien og produsent Thomas Eriksen.

Silje og Charlotte har de siste årene blitt nære venner. Det musikalske samarbeidet startet da Charlotte ble presentert for Siljes filmunivers, og sangtekster tenkt brukt til en helt ny serie. Qvale ble bedt om å komponere musikk til en originaltekst skrevet av Nordlien, og låten er produsert i samarbeid med Charlottes mangeårige makker, Thomas Eriksen.

«OSLO (gets cold this time of year)» gis ut i november, en måned som farger Oslo blå og grå, og som for mange fremkaller en følelse av storbyangst og fremmedgjorthet. Silje forteller:

«Jeg bor i en by, i et land, som på vinterstid preges av et landskap som innbyr til melankoli, og selv om jeg mesteparten av livet har bodd her, drømmer jeg meg ofte litt vekk når mørket kommer. Låtens tittel er beskrivende for den klaustrofobiske følelsen Oslo og den mørke årstiden kan gi; om en slags selvransakelse, å gjøre opp status – og forsvare den i familiemiddager – og den påfølgende følelsen av å være fortapt i en by og et liv som man egentlig elsker

«OSLO (gets cold this time of year)» er ikke bare melankoli og mørke, men også en hyllest til Oslo, med puls og pop. Den skal fungere som en slags introduksjon og temalåt for det kommende serieprosjektet som lanseres på nyåret.

Charlotte Qvale er født i Akureyri på Nord-Island og oppvokst i Mandal i Sør-Norge. Hun har skrevet musikk fra hun fikk sitt første piano som 7-åring, og debuterte med albumet «Fire Dance With Me» som blant annet inneholdt tre massivt roterte radiosingler. Charlotte er til enhver tid involvert i ulike musikalske konstellasjoner, men vendte i sommer tilbake for fullt som soloartist med låten «Nothing To Sell», en duett med Jonas Alaska, som har vært radiolistet på NRK P1 siden juli. Hun arbeider for tiden i studio med nytt materiale, og fortsetter sin reise med den både nakne og storslåtte låten «OSLO (gets cold this time of year)».

Silje Nordlien er 37 år, oppvokst på Nesodden og bosatt i Oslo. Har studert film og TV-produksjon i Australia og USA, og har jobbet på produksjoner som «Max Manus», «Snømannen», «Okkupert 2» og «Lykkeland». I tillegg har hun bakgrunn fra motebransjen og har jobbet for det norske merket «byTiMo». For tiden jobber Silje med utviklingen av sin egen TV-serie «Liten Kvinne Lost», i samarbeid med Hummelfilm. Nøkkelord er formidling av sterke historier, Oslo-liv på godt og vondt, og lidenskap for musikk.

Innlegg

Hyller Oslo med storslått pop-låt som byr på både varme og melankoli
Intervju

Hyller Oslo med storslått pop-låt som byr på både varme og melankoli

Charlotte Qvale slapp låten «OSLO (gets cold this time of year)» fredag 23. november som er et resultat av samarbeidet mellom artist og skuespiller Charlotte Qvale, [...]

20+5 Spillelister

Charlotte Qvale 20+5
20+5 Spillelister

Charlotte Qvale 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]