Foto: Anette Winter

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter

Del Tweet

I 2020 fikk den nå 17-årige norske LA-baserte artisten og skuespillerinnen Havanna Winter verdensomspennende oppmerksomhet etter å ha gått viralt på TikTok, og for tiden har hun en fanbase på over 6 millioner følgere på tvers av sosiale medie-plattformer.

Med en gryende musikkarriere i horisonten slapp nylig den talentfulle artisten låten «Tornado» på Steven Van Zandt sitt nye plateselskap Wonderwall Records, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten som hun har et nært forhold til har hun har skrevet sammen med Maya K (Bebe Rexha, Anita, J Balvin). Den handler om en jente som er sammen med en veldig manipulerende person som ikke er helt den hun trodde.

I videoen som slippes 23. juni, utfolder historien seg i en Wizard of Oz-fantasi med Winter som portretterer Dorothy mens hun drar på et eventyr i tankene sine for å få tankene vekk fra sin giftige eks-kjæreste. Hun drømmer seg bort fra sin hjerteknuste virkelighet til landet Oz, hvor hun gjenforenes med de nære vennene hun ble skilt fra under den mørke tiden.

I landet Oz legger Dorothy og vennene hennes ut på en reise sammen for å finne seg selv og hverandre igjen. Inspirert av filmskaperne Quentin Tarantino, Robert Rodriguez og Tim Burton, er Havannas musikalske visjon å skape en filmopplevelse for hver sangutgivelse – og hun gjør nettopp det i «Tornado» Moren hennes, Anette Winter har fungert som kreativ leder.

«Dette prosjektet ligger mitt hjerte nært. Jeg tror vi alle kjenner eller har kommet over mennesker som ikke er ekte eller har vår beste interesse i tankene en gang i livet vårt, og denne sangen er laget som en påminnelse om ikke å la frykten og usikkerheten vår vinne, og for å huske vår egen styrke, fordi vi alle kan gå oss litt bort noen ganger.» – Havanna Winter

Vi tok en prat med Havanna om blant annet den nye låten, sommeren og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Tornado». Kan du fortelle litt om den, prosessen, produksjonen og lydbildet i låten?

Tusen takk. Sangen handler om en som er veldig manipulerende, og det var det jeg ville at låten skulle handle om fordi jeg personlig har hatt erfaring med mennesker som jeg har brydd meg om som kanskje ikke alltid vil mitt beste. Vi jobber med Maya K., som er en helt fantastisk låtskriver, og hun er veldig flink til å forstå hva vi ønsker å formidle. Jeg blir inspirert av gamle filmer, så derfor tenkte vi på «The Wizard of Oz» ville være perfekt fordi Oz ikke var den han utga seg for å være.

Wonderwall Records is our new imprint that focuses more on the Pop side of music. I’m thrilled that we are showcasing the music of such a talented emerging young artist like Havanna.

Stevie Van Zandt - CEO/Executive Producer

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Den handler om giftige mennesker som man blir lurt av, og som ikke er den de utgir seg for å være.

Du slipper også snart en flott musikkvideo til låten som har et «Wizard of Oz» tema. Kan du fortelle litt om denne videoen?

Jeg er så heldig at jeg har en mamma som er en veldig dyktig kreativ leder, og det er hun som hjelper meg med ideer til konseptene. Vi jobbet i tillegg med et fantastisk team i LA som heter Badasskid Productions, og det var sykt gøy å spille inn dette i studio.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg tenker at det må være det at jeg henter inspirasjon fra gamle filmer og lager «spin off stories» av dem, og at låtene mine blir en slags filmatisk opplevelse som forteller en historie.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang?

Jeg har holdt på med musikk en stund, men det begynte vel å bli mer seriøst etter at jeg gikk viralt på TikTok i mars 2020.

I am very excited to work with such a talented artist like Havanna. It’s really inspiring to be able to work with an artist who has such a clear vision of who she is and what she wants.

Maya K

Du er signert til Stevie Van Zandts nye plateselskap Wonderwall Records. Kan du fortelle litt om det og hvordan du fikk den muligheten?

Mamma hadde en dansegruppe som var med i TV-serien Lilyhammer og hun tok ofte med meg på jobb, så jeg møtte han for mange år siden. Da jeg begynte med musikk så syntes han at det var kult at jeg ble inspirert fra gamle filmer og musikk.

Som 9-åring flyttet du og din mor til LA med Hollywood rett i nærheten. Kan du fortelle litt om det og hva det har gjort for din musikalske karriere?

Det er veldig spennende og kult fordi det er så annerledes enn Norge, og jeg har møtt mange kule folk som er i bransjen og fått mange gode råd og det har inspirert meg mye. Jeg er faktisk ganske sjenert men føler meg heldig som har mulighet til å jobbe med et så kult og kreativt team, og jeg er veldig glad i å synge. Det er også spennende å lage musikk.

Du har godt over 1 million følgere på Instagram og over 3 millioner følgere på Tik Tok. Kan du fortelle litt om det, og hvordan du har klart å få så mange følgere, og har du noen tips til andre artister og hva de kan gjøre for å få så mange følgere?

Jeg gikk viralt på TikTok i mars 2020 med en veldig random dansevideo. Post regelmessig og gjør det du synes er gøy er mitt beste tips.

I’m in awe of Havanna Winter, this lady is the definition of talent. The versatility in her style and the range of her voice is mind blowing. She doesn’t shy away from breaking out of the mundane pop formula to try something new; she embraces so many genres and flawlessly pieces them together to create music that is exceptional. I can’t wait for an album as I know it’s going to be a roller coaster of sounds where you’re never quite sure what’s coming next.

Click, Roll, Boom

Kan du fortelle litt om en fin liveopptreden du har hatt?

Jeg har bare opptrådt en gang og det var på SXSW musikk-festival i Austin, Texas. For å være ærlig var jeg ganske nervøs men det var en veldig kul og lærerik opplevelse.

Hva er det morsomste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Da vi filmet musikk-videoen til «Daddy’s Kissing Santa Claus», så hadde vi en matkrig i en av scenene og det var veldig gøy fordi det gikk litt vel over styr, haha.

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Da jeg var yngre pleide mamma å spille mye rockemusikk og gamle Shakira låter da vi var på bilturer, og det har jo påvirket min musikksmak mye fordi nå hører jeg mye på rockemusikk og så elsker jeg Shakira selvfølgelig.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg ser på meg som en snill og omsorgsfull person som alltid vil det beste for andre mennesker. Jeg liker å spille gitar og henge med vennene mine.

Winter’s minor-key vocal turns, fun hooks, and angelic backing vocals are on par with contemporaries Lana del Rey and Bella Poarch.

Blood Makes Noise

Beskriv ambisjonene med Havanna Winter? Hva drømmer du om å oppnå og oppleve?

Jeg ønsker og utvikle meg kreativt og lære mer om musikk, skuespill og annen kreativ kunst.

Hvilke artister har du hørt mye på eller henter du inspirasjon fra?

Lana Del Rey «is my day one baby». Elsker rockemusikk som for eksempel The Doors, Aerosmith, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Mazzy Star, Nancy Sinatra osv. Av norske artister liker jeg AURORA, Madcon, Bjørn Eidsvåg, Kygo, Victoria Nadine osv.

Hva er den beste litterære opplevelsen du har opplevd den siste tiden, og hva vil du anbefale folk å sjekke ut?

Jeg har hørt på en lydbok som heter «Women Who Run With The Wolves» (Kvinner som løper med ulver) som handler om den feminine urkraften, og i boken var det mange små fortellinger som rørte meg veldig. Jeg anbefaler alle jenter å lese den boken.

Hva er dine sommermat-favoritter?

Jeg har fått dilla på Burrata så det er nok min sommer-favoritt. Av drikke må det nok bli Coca Cola, hehe.

Hva er det beste du vet å gjøre på sommeren?

Jeg elsker og voie (lol igjen), og dra på stranden med venner og selvfølgelig grille – det er et «must».

Hvilke planer har du for sommeren?

Jeg har planer om å dra en tur til Spania for å besøke familien min og det gleder jeg meg veldig mye til.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2023?

Det blir sannsynligvis mer slipp av musikk og så håper jeg jo at jeg får mulighet til å opptre mer etter hvert.

Se Også

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum
Intervju

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum

Nylig slapp Levi Henriksen & Babylon Badlands sitt fjerde album, og som startet samme dag som Ari Behn døde. «Så jeg lot det brenne» handler om [...]

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop
Intervju

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop

True August slapp nylig sitt debutalbum, «Breathing Room» på Eleventeen Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. True Augusts artisteri er en fantasifull [...]

Kurt Nilsen feirer 20 år som artist med kjærlighets-EP og turné
Intervju

Kurt Nilsen feirer 20 år som artist med kjærlighets-EP og turné

Fredag 9. juni slapp han EPen «If Love Was A Song» via Lord Records/Sony Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. EPen [...]

INGEBORG er ute med ny låt om utfordrende avstandsforhold
Intervju

INGEBORG er ute med ny låt om utfordrende avstandsforhold

Fredag 9. juni slapp INGEBORG den fengende låten «Femhundretusen» via Retrograde Records / Sony Music Norway, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. «Det [...]