Thea Hjelmeland
Artist

Thea Hjelmeland

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Thea Hjelmeland

Etter braksuksess, Spellemannspris og en pause fra rampelyset er Thea Hjelmeland nå tilbake med sitt tredje album; KULLA. Denne ganger tar hun oss med på dansegulvet, hvor hun tar et ærlig oppgjør med tabuene rundt kroppen, de passive tilskueren i samfunnet og de forskrudde skjønnhetsidealene.

Resultatet er en helstøpt og sterkt pop-plate fra en multikunstner med full kontroll. Albumet er fylt til randen av leken og dansbar indie-pop, kleine skildringer og det magiske lydbildet Thea er kjent for. På denne fullengderen får man servert en unik sammensetning av låter og stemninger, med alt fra det intime og sårbare til et brutalt ærlig skråblikk som river deg ut av din egen komfortsone. Musikken er variert og hver sang lever sitt eget liv, men fellesnevneren er dybde og humor i tekstene.

– Det ligger en stor dose vestnorsk sarkasme i bunn gjennom hele den kommende plata KULLA. Denne gangen har jeg brukt humor som et brekkjern til å kunne skrive fiktive historier med utfordrende følelser. Musikken er energisk og leken, rytmisk og melodiøs. Jeg trengte noe å danse og skrike til nå, forteller Thea Hjelmeland.

Dette albumet handler om å skape et fritt handlingsrom for seg selv, og å handle ut i fra egne premisser. Jeg ville skape et album som hadde mange lag og dybde, og som var et godt materiale å ta med seg inn i live-formatet. Albumet handler om å være fri i seg selv, og å tørre å ta plass uten å skamme seg eller leve i frykt for å være for mye. Om å leke og tulle og ha det gøy med prosessene og ikke fokusere så mye på målet. Alt skal skje så fort i dette samfunnet, så jeg ville se hva som skjedde når jeg tok meg god tid og kom min egen utålmodighet til lags. Resultatet føles jordnært og stødig!

– Jeg har alltid vært fasinert av hvordan vi instinktivt reagerer og hvordan vi definerer hva som er ekkelt, ubehagelig eller tabu. Hvorfor reagerer vi som vi gjør og kan det endres? Eller hvorfor velger vi bort noe fordi vi ikke orker å forholde oss til det? På denne plata tar jeg et oppgjør med tabuene rundt kroppen, egne kroppsfunksjoner, foreldrerollen, vanskelige følelser og egen identitet. Jeg har mildt sagt utfordret meg selv og min egen komfortsone, forklarer Thea med et lurt smil.

Thea Hjelmelands forrige plate «Solar Plexus» høstet fantastiske anmeldelser, lovord over flere kontinenter, og en Spellemannpris.

– Solar Plexus skrev jeg for å jobbe meg målrettet gjennom og ut av sorgen, der jeg opplevde å miste kjæresten min samtidig som vi ventet vårt første barn. Og selv om jeg følte jeg hadde kommet langt framover med nytt håp og glede over livet, ble det å gi ut Solar Plexus som å gå sorgprosessen opp igjen på ny. Derfor måtte jeg rett og slett ta meg en liten pause da jeg var ferdig med album- turnéene. Det ble essensielt for meg å nå kunne skape den utfoldelsen jeg ønsket meg; en plate som var lettere til sinns og som levde gjennom humoren og ikke minst som man kan danse til, utdyper artisten.

Også Thea sine konserter har rullet høye terningkast og denne gangen har hun inntatt en større rolle som helhetlig kunstner.
 Albumet KULLA har Thea Hjelmeland produsert sammen med produsent Jørgen Træen og viser seg med dette som en helhetlig kunstner, som også trakterer produsentrollen.

– Jeg ville utfordre meg på å produsere så mye som mulig selv, for å sikre at det var mitt eget uttrykk fullt ut. I alt jeg gjør og alle rollene mine i jobben er jeg skaperen, kjernen og primus motor. Dette vil også vise seg tydelig i det visuelle og i live-formatet, sier Hjelmeland.

Denne høsten vil man få servert en konsertopplevelse utenom det vanlige når hun i midten av oktober legger ut på en Norgesturné.

– Jeg har lekt meg fram til et fornyet uttrykk og vil gjennom live-konseptet jeg nå arbeider med gi publikum en annerledes konsertopplevelse. Jeg kan nesten ikke vente med å få spille konserter og møte publikum igjen, avslutter Thea Hjelmeland.

Albumet KULLA ble sluppet 28. september 2018 og med seg i studio hadde hun et stjernelag av musikere, bestående av; Chris Holm, Ivar Thormodsæter, Matias Tellez, Yngve Leidulv Sætre og Jørgen Træen.

Innlegg

Thea Hjelmeland har skapt et genialt lite mesterverk
Intervju

Thea Hjelmeland har skapt et genialt lite mesterverk

Etter braksuksess, Spellemannspris og en pause fra rampelyset er Thea Hjelmeland nå tilbake med sitt tredje album, «KULLA» som hun slapp fredag 28. september, og som [...]

Thea Hjelmeland – KULLA
Promovideo

Thea Hjelmeland – KULLA

Thea Hjelmeland

20+5 Spillelister

Thea Hjelmeland 20+5
20+5 Spillelister

Thea Hjelmeland 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]