Scars That Never Heal

Scars That Never Heal

Greta Baker

Beskrivelse

Greta Baker (Sandnes, Rogaland), en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes sanger, er stolt over å kunngjøre utgivelsen av hennes debutalbum «Scars That Never Heal». Debuten er en utforskning av musikkens helbredende kraft, og tar utgangspunkt i Greta Bakers personlige kamp for overlevelse. Artistens liv har vært preget av kontinuerlige utfordringer, fra å kjempe mot en vanskelig regulerbar diabetes type 1, diagnostisert da Greta var bare fem år, til å overvinne alvorlige helseutfordringer som HLH sykdommen, brystkreft og dens grusomme spredning, samt flere amputasjoner som har etterlatt henne med uutholdelige smerter.

Gjennom disse prøvelsene har musikk vært Greta Bakers grunnstein, et holdepunkt som alltid har vært der for henne. Å skrive ned tanker og følelser har fungert helbredende, og gitt Greta en følelse av mestring og tilhørighet selv i sine mørkeste stunder.

Sangene som ble skrevet i løpet av alle disse smertefulle årene, tok Greta med seg til anerkjente SONO Studio (Praha, Tsjekkia). Godt hjulpet av musikere og produsenter som alle var dypt beveget av Gretas urokkelige styrke og mot, som Amund Maarud, Tiger City Jukes, Bjørn Magne Hansen (Midnight Choir, Jon Eikemo) og Milan Cimfe (Hellbillies, Hilde Louise Asbjørnsen), har Greta Baker omsider fått tonesatt sin unikt rørende historie. Første smakebit fra albumet var singelen «Follow the Light», som handler om selvstendighet, om frihetsfølelse og om å være sjef i eget liv. Låten kombinerer Gretas kraftfulle vokal med et dynamisk arrangement av bass, blåserekke og strykere, en sang som virkelig feirer gleden av uavhengighet og livets små seire.

«Under the Water Moon», en rørende hyllest til de som står ved hennes side gjennom livets mange prøvelser, er strukturert i tre akter og beveger seg fra melankolsk refleksjon til et kraftfullt og magnetisk refreng. Låten demonstrerer Gretas evne til å formidle komplekse og ofte motstridende følelser gjennom musikk. Gjennom sin autentiske vintage-klang og emosjonelt ladde tekster, deler Baker en historie om sinne og smerte, men også betydningen av menneskelig samhold og støtte. «Scars That Never Heal», albumets tittelspor, er en sang som dykker inn i artistens personlige reise, gjennom musikkens transformative kraft i møte med livets brutale utfordringer. Låten fungerer som en hyllest til musikkens evne til å helbrede, trøste og inspirere, og understreker hvordan musikk har vært Greta Bakers redning og styrke gjennom mørke tider. Med «Scars That Never Heal» deler Baker en innsiktsfull fortelling om kampen for å bli hørt og anerkjent, og feirer musikkens rolle som en urokkelig kilde til håp og livskraft.

Albumet gir oss også den vakkert sårbare «Not a Farewell», den utsøkte og dypt gripende soul-balladen «Lets Look Back», men også andre klangfarger, som opprørske og fandenivoldske «I Don’t Like You» og kompromissløse «I’m Back», en låt der Gretas grandiose og tidløse klang bringer frem følelser av vendetta, av pur motstandskraft.

Å spille inn albumet i Praha ble en uforglemmelig, men også en utfordrende opplevelse Greta beskriver som «once in a lifetime». Med støtte fra sin mann og gitt muligheten til å jobbe med dyktige musikere og produsenter, ble det hele en opplevelse og et album hun har blitt utrolig stolt av. «Jeg håper at musikken min kan være til håp glede og trøst for andre mennesker. Om ikke annet, en motivasjon for å kjempe for det vi tror på og det vi brenner for. Gi aldri opp!»

«Scars That Never Heal» ble spilt inn i Norge (ved Tiger City Jukes) og Amund Maarud, samt i Tsjekkia (SONO Records, Praha) under kyndig veiledning av produsent Bjørn Magne Hansen. Mix og master av Milan Cimfe.

Du liker kanskje også