Noregs Vaapen
Artist

Taake

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Taake

Taake er et norsk black metal-band fra Bergen, stiftet av Hoest under navnet Thule i 1993.

Første album, Nattestid ser porten vid, er et typisk norsk black metal-album, med den karakteristiske, ofte omtalt som dårlige, lydkvaliteten. Det som skiller dette albumet fra andre lignende band er den tydelige bergensdialekten. De to siste albumene, Over Bjoergvin graater Himmerik og Hordaland Doedskvad, er produksjonen av betraktelig bedre kvalitet, og det er også blandet inn elementer fra progressiv metal og thrash metal.

Taake er Hoests prosjekt, men en rekke andre musikere er blitt brukt i studio og live. Hoest er først og fremst vokalistpå alle offisielle utgivelser. Alle Taakes tekster blir sunget med bergensdialekt, og følger med albumene, skrevet i runer.

Taake kom ikke ut med sitt debutalbum før i 1999. Dette fordi de var av den oppfatning at det er altfor mange band som ikke er gode nok til å gi ut CD-er, som gjør det allikevel, særlig innen metal-bransjen. Disse burde holde seg til demoerhelt til de er dyktige nok, ellers vil de skade sjangeren som helhet, mente Hoest. Fra tidsrommet 1993–1999 har Taake også gitt ut en rekke demoer.

Taake fikk en del oppstyr i media etter å ha brukt hakekors som en del av sitt show på en konsert i Essen i Tyskland, våren 2007. Bandet har benektet at dette har med nasjonalsosialisme å gjøre, men at de bruker alle symboler som innehar en negativ verdi. Likevel ble hele den påfølgende Tysklands-turneen deres kansellert på grunn av dette, noe bandet beklaget overfor fans og samarbeidspartnere på det sterkeste i en offentlig uttalelse.

Musikkalbumet Noregs Vaapen (2011) ble nominert til Spellemannprisen 2011 i kategorien «Metal».

Innlegg

Taake – Nordbundet
Musikkvideo

Taake – Nordbundet

Taake