Artist

Ole Børud

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Ole Børud

Ole Arnold Børud (født 6. desember 1976) er en norsk låtskriver, sanger og musiker. Han er sønn av Arnold Børud og var i barne- og ungdomsårene en populær og bereist barne- og familieartist i det kristne musikkmiljøet med familiegruppene Børudgjengen og senere Arnold B Family.

Ole Børud slapp sitt nye album, «Outside the Limit» fredag 20. september 2019, og reiser på turné med bandet sitt i Skandinavia høsten 2019.

Ole har lang fartstid i norsk musikkliv, og ble for alvor kjent for hele det norske folket etter at han viste sin enorme allsidighet og tok 3. plassen i Stjernekamp 2018 på NRK. Musikalsk har Ole alltid hatt en kjærlighet til velprodusert soul og melodiøs og catchy pop ofte omtalt som West Coast lyd. Ole’s sound blir sammenliknet med bl.a. Toto og Chicago, men han retter tydelige nikk til Michael Jackson og Stevie Wonder også. Så gled deg til en oppvisning i vellyd, melodier og musikalitet.

I 1990-årene var Børud medlem av metal-bandene Schaliach og Extol. Han var med på flere plateinnspillinger og turneer med sistnevnte, før han i 2004 la metal-musikken på hylla for å søke tilbake til sine musikalske røtter i soul- og funkpreget pop.

I 2008 slapp han sitt første soloalbum med egenskrevet materiale, Shakin’ the Ground, på sitt eget selskap OBM Records. I mars 2009 ble plata lansert i Japan av selskapet Village Again. Børud har et ivrig publikum i Japan og har flere ganger spilt på jazzklubben Cotton Club i Tokyo. Oppfølgeren Keep Movin kom i 2011, og høsten 2015 slapp han sin foreløpig siste plate Stepping Up.

I tillegg til karrieren som soloartist har Børud deltatt som vokalist, korist og gitarist på en mengde plater og TV-programmer. Han har også turnert med blant annet Sofian, Torun Eriksen og Oslo Gospel Choir.

Innlegg

Albumaktuelle Ole Børud klar for turné med mye goodies i sekken!
Intervju

Albumaktuelle Ole Børud klar for turné med mye goodies i sekken!

Ole Børud har lang fartstid i norsk musikkliv, og ble for alvor kjent for hele det norske folket etter at han viste sin enorme allsidighet og [...]

Ole Børud er ute med første single fra sitt kommende album
Intervju

Ole Børud er ute med første single fra sitt kommende album

Ole Børud har så vidt rukket å trekke pusten etter en intens høst der han vant det norske folk sine hjerter og ble stemt helt frem [...]

Ole Børud – Keep Movin
Live Video

Ole Børud – Keep Movin

Ole Børud

20+5 Spillelister

Ole Børud 20+5
20+5 Spillelister

Ole Børud 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]