DRØM
Artist

DRØM

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om DRØM

DRØM slapp sitt debutalbum ”Drømmen om oss” fredag 22. september som er et dypt personlig album som skildrer et seks år langt forhold fra start til slutt. Tromsøbandet DRØM møttes på jazzlinjen ved NTNU i Trondheim i 2013, og kvartetten kom raskt sammen for å utforske popmusikk i elektroniske lydlandskaper. Ledet av låtskriver og vokalist Sondre Pettersen debuterte de med singlen ”Når æ våkne” i 2014, og siden den gang har DRØM vært et av de mest spennende navnene i norsk undergrunn. Vinteren 2017 slapp de singlen ”Fantasiflukt”. Akkompagnert av en imponerende vakker musikkvideo, som foregår utelukkende under vann, bar den kjølige og svevende elektronikalåten bud om at noe spesielt var i emning.

”Det er et konseptalbum, hvor fasene og mekanismene i det å elske et menneske over tid beskrives. Målet mitt har vært å være veldig personlig uten å være privat og utleverende”, utdyper Sondre Pettersen. Det å jobbe på grensen mot det selvutleverende er en hårfin balansegang, noe Pettersen har fått erfare i prosessen med å skrive og spille inn ”Drømmen om oss”.

”Dette er ikke et selvmedlidende album. Jeg har tvert i mot ønsket å uttrykke en takknemlighet for å ha opplevd å elske noen så høyt som det jeg gjorde. Det å ha legemliggjort opplevelsen av dette forholdet er noe jeg er veldig glad for at jeg fikk til”, sier Pettersen. Tekstene, som fremføres på Tromsødialekt, er også sentrale for bandets sound.

”Jeg kunne ikke gjort dette på noen annen måte enn å synge på min egen dialekt. Dette former sounden vår i veldig stor grad, både hvordan jeg synger og melodilinjene jeg lager. Det er grunnleggende for å gjøre musikken vår såpass ærlig og direkte som vi ønsker. Det skjer kun når jeg synger på min egen dialekt”, sier Pettersen.

Albumet er produsert av bandet selv, og spilt inn på Senja, i Trondheim og i Oslo. Miksing er gjort av Knut Sævik (Mungolian Jet Set). DRØM består av: Sondre Pettersen – vokal/spacedrum, Vegard Lien Bjerkan – synth/piano, Kristian B. Jacobsen – bass, Henrik Lødøen – trommer.

Innlegg

Det er deilig å drømme seg bort med DRØM
Intervju

Det er deilig å drømme seg bort med DRØM

DRØM slapp endelig sitt debutalbum ”Drømmen Om Oss” fredag 22. september som er denne ”Ukens album” på NPS Music. Dette er et dypt personlig album som [...]

DRØM – Fantasiflukt
Musikkvideo

DRØM – Fantasiflukt

DRØM

20+5 Spillelister

DRØM 20+5
20+5 Spillelister

DRØM 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]