Senjahopen
Artist

Senjahopen

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Senjahopen

Senjahopen har eksistert som orkester siden den spede begynnelsen høsten 2007, da primus motor Henrik Sandnes samlet en gjeng kamerater for å spille nordnorskspråklige gjendiktninger av internationale hits, “Take me home country roads” ble til “Landevei, ta mæ heim” etc. Etterhvert meldte behovet seg for egenkomponerte sanger, noe Sandnes leverte på løpende bånd, så en første single, “Yttersia” ble spilt inn og gitt ut i et ”hattfokk” i 2008 med påfølgende video.

Senjahopen traff folk hjemme med humør og fengende musikalske uttrykk, men traff også en nerve med Sandnes finurlige tekster om folk og fisk, liv og død, fest og hverdager. Senjahopenfansen er i utgangspunktet ingen homogen gjeng. Her finner man både smågutter som får sjørøverkick av «Over Heia» og eldre fruer som mimrer om mang en «Sommardag» i svunnen ungdom. Men de har et par fellestrekk. For det første driter de i kredibilitetsregelverket innafor Ring 2. For det andre lar de seg ikke servere hva som helst.

Som liveband har Senjahopen opparbeidet seg et solid rykte som underholdere som begeistrer store og små i det ganske land, både på festivalscenen og den trange klubben. Når Senjahopen kommer blir det fest!

Senjahopen opererte i starten under dekknavn. Den opprinnelige besetningen var Sylvester Tana (Petter Pogo) på gitar, F.K. Kniven (Henrik Sandnes) på vokal og gitar, Hans Tore Dønninga (Marius Lerskallen) på tangenter, Jaubert Genabel (Jim Johansen) på bass og Knukt Jogerty (Kent-remi Gabrielsen) på trommer. Sistnevnte ble etterhvert bytta ut med John Botnham (Kent-remi Gabrielsen). Pseudonymene slapp taket like før første album og besetningen var den samme også på det andre albumet. Etter det ble Jim Johansen erstattet av Thomas James Hough av skattetekniske årsaker. Marius Lerskallen forlot bandet i 2016 av gourmettekniske årsaker.

Innlegg

20+5 Spillelister

Senjahopen 20+5
20+5 Spillelister

Senjahopen 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]