Immortal
Artist

Immortal

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Immortal

Immortal er et black metal-band fra Bergen, Norge, dannet i 1991 av tidligere medlemmer fra Old Funeral og Amputation. 17. juli 2003 opphørte bandet etter 13 år og 7 album av personlige grunner, men det ble gjenforent i 2006. Bandet, som liker å omgi seg med mystikk og klassiske metall-klisjeer slik som ansiktssminke, beskriver musikken sin som «en nisje for frosne, hurtige og catchy sanger». Etter albumet Blizzard Beasts fikk gitarist Demonaz Doom Occulta senebetennelse og måtte trekke seg tilbake og overlot gitaren til Abbath Doom Occulta, som hadde spilt bassgitar frem til da. Demonaz fortsatte i bandet som tekstforfatter. Bandet vant Alarmprisen 2001 i klassen metall for Damned In Black.

Etter at Immortal ble oppløst i 2003 ble blant annet bandet I dannet i 2005 og ga i oktober 2006 ut debutalbumet Between Two Worlds. I består av Abbath i tillegg til Armagedda som var tidligere medlem av Immortal, Ice Dale fra Enslaved og T.C King fra Gorgoroth.

I 2007 spilte Immortal på Infernofestivalen i Oslo, Motstøy-festivalen (Notodden), Wacken Open Air i Tyskland og Hole in the Sky i Bergen. Det åttende studioalbum med tittelen All Shall Fall ble utgitt den 25. september 2009, og i følge et intervju med magasinet DECIBEL var arbeidet med det niende studioalbumet i gang i 2009.

Immortal ble nominert til Spellemannprisen 2009 for albumet All Shall Fall, men bandet valgte å takke nei til nominasjonen.

Innlegg

Immortal – One By One
Musikkvideo

Immortal – One By One

Immortal