Turbonegro
Artist

Turbonegro

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Turbonegro

Turboneger (eller Turbonegro på engelsk) er et norsk hardrock/punk-band fra Nesodden, Akershus. Gruppen ble dannet i 1989 av Rune Grønn, Pål Bøttger Kjærnes og Thomas Seltzer på Nesodden. Turboneger kaller musikken sin for «deathpunk». Turboneger drev lenge som et undergrunnsband og oppnådde ganske mange tilhengere – såkalte «Turbojugend» – med albumene Ass Cobra (1996) og Apocalypse Dudes (1998), men ble så oppløst etter Hans-Erik Dyvik Husbys heroinsammenbrudd under Europa-turneen i 1998.

I 2002 ble de gjenforent, og opptrådte på Quartfestivalen samme år. I 2003 gikk singelen «Fuck The World» fra albumet Scandinavian Leather rett til værs på hitlistene i Norge. For dette albumet fikk bandet Spellemannprisen 2003 i klassen rock og Alarmprisen 2004 i samme klasse. De har dessuten vunnet klassen for beste liveband under Alarmprisen 2003 og Alarmprisen 2004 og Gammleng-prisen i klassen rock i 2006. I juli 2010 ble det kjent at Hans-Erik Dyvik Husby slutter i bandet, 17 år etter han ble med som vokalist. Sommeren 2011 returnerte bandet med Tony Sylvester som vokalist under en «Turbojugend»-tilstelning i Hamburg og året etter ga de ut albumet Sexual Harassment.

Innlegg

Hans Erik Dyvik Husby: – Platebransjen er forvirret
Intervju

Hans Erik Dyvik Husby: – Platebransjen er forvirret

Hans Erik Dyvik Husby spiller den legendariske trommeslageren «Hammer» i filmen Los Bando, og i den anledning serverer han oss sin personlige toppliste. Husby, kanskje best [...]