Unknown Skyline
Artist

Mighty Magnolias

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Mighty Magnolias

Det har gått over to år siden Mighty Magnolias debuterte med langspilleren «Somewhere North of Nowhere», som de fikk strålende tilbakemeldinger for fra både rikspresse og publikum. Nå er bandet tilbake med nok en smashing plate, oppfølgeren «Unknown Skyline» som de slapp fredag 19. oktober.

Dette er americana på sitt beste. Det låter som det kunne vært gitt ut i americanamusikkens mekka i USA, men at det faktisk er produsert i Norge med norske musikere, og nærmere bestemt på Vestlandet gjør det om ikke, enda mer attraktivt. Den ene perlen av en låt etter den andre serveres oss i et velklingende lydbilde signert noe av det beste Norge har å by på av musikere innen denne sjangeren og ikke minst er dette også nydelig produsert.

Kvintetten har følgelig lagt alen til sin vekst, og raffinert sitt distinkte uttrykk ytterligere, men vær ikke redd, intet av den originale upolerte, ungdommelige råskapen har gått tapt. Som sist, hovedsakelig innspilt i Amund og Henrik Maaruds retroinspirerte skattkammer, Snaxville Studios. Sistnevnte for øvrig også tekniker og hovedprodusent, tidvis i samarbeid med bandet selv. Det er også gjort noe postproduksjon og enkelte pålegg hos Havnelageret Studio i Bergen. Daniel Birkeland har vært ansvarlig for miksing, og Eric Conn hos Independent mastering står for nettopp mastering.

Vi snakker fortsatt om låtskriverhåndverk av aller ypperste merke, alt ført ned på papir og riller av frontfigurene selv, nærmere bestemt Emil A Nordtveit og Ine Tumyr. Da vet alle at vi snakker om klassisk, tidløs og stilsikker melodiføring med utsøkte vokalharmonier, slik vi kan huske fra gamle banebrytende pionerer innen den countryinfluerte rocken som Emmylou Harris/Gram Parsons og et knippe andre. I det store og hele en både rustfri og syrefast legering av rockens bærende elementer.

Som debuten, er oppfølgeren også en tidsreise gjennom rockhistoriens sentralnerve, med gravitasjonspunktet trygt plassert innenfor en epoke som strekker seg fra tidlig sekstitall til omtrent midten av nittitallet. Fra begge sider av Atlanterhavet. Fra Belfast og Merseyside til Nashville, Florida, California og Missouri. Som en Wim Wenders roadtrip, der gjestemusiker og multiinstrumentalist Bendik Brænne med blåstemt saksofon og alvorstunge tangenter tidvis gir det hele en opplevelse av film noir for ørene.

Mighty Magnolias er: Emil A Nordtveit – gitarer, vokal, Ine Tumyr – vokal, perkusjon, Erik Rolland – lead guitar, William Rolland – bass, Stian Tumyr – trommer, Einar Olson – trommer

Gjestemusikere på platen er: Bendik Brænne – saksofon, orgel, piano, Daniel Birkeland -banjo, Christian Haugen – steel, Eivind Solheim – trompet.

Innlegg

Mighty Magnolias leverer nok engang en kanonbra skive
Intervju

Mighty Magnolias leverer nok engang en kanonbra skive

Det har gått over to år siden Mighty Magnolias debuterte med langspilleren «Somewhere North of Nowhere», som de fikk strålende tilbakemeldinger for fra både rikspresse og [...]

20+5 Spillelister

Mighty Magnolias 20+5
20+5 Spillelister

Mighty Magnolias 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]