Kurt Nilsen
Artist

Kurt Nilsen

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Kurt Nilsen

Kurt Erik Kleppe Nilsen (født 29. september 1978) er en norsk musiker, bosatt på Minnesund i Eidsvoll kommune. Han vant den norske versjonen av Idol i finalen på Chateu Neuf som ble sendt på TV 2 i mai 2003. Singelen «She’s So High» gikk rett opp på førsteplass på VG-listen topp 20 og var den mestselgende singelen i Norge gjennom tidene. Debutalbumet I inneholdt mye selvskrevet materiale og var også en suksess. Han er også vokalist og rytmegitarist i bandet Fenrik Lane.

Senere vant han World Idol-tittelen 1. januar 2004, der han slo konkurrenter fra ti andre nasjoner og fikk toppscore hos ti av elleve nasjoner. I showet som presenterte deltagerne 25. desember 2003, sa Ian «Dicko» Dickinson, den australske dommeren: «Du har en stemme som en engel, men du ser ut som en hobbit. Hadde dette vært Midgard-Idol, hadde du vunnet glatt.» Ifølge amerikanske massemedier er Kurt Nilsen grunnen til at denne konkurransen kun har blitt arrangert én gang. Fox TV og andre samarbeidspartnere var skuffet over at ikke deres egen Kelly Clarkson vant konkurransen.

Nilsen har også gitt ut singlene «She’s So High» (2003) og «My Street» (2004). Disse ble kåret til henholdsvis årets låt under Spellemannprisen 2003 og årets hit under Spellemannprisen 2004. Han synger Ryans Adams «When The Stars Go Blue» som duett med Venke Knutson på hennes album Places I Have Been (2005), og har et låtbidrag på Gods Of Thunder – A Norwegian Tribute To Kiss (2005). Nyeste singler er «Den gamle dansen» og «Du sa» som ble utgitt i (2012), de første singlene gitt ut på norsk.

Siden 2006 har han turnert og opptrådt sammen med Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm under navnet Lind, Nilsen, Fuentes, Holm. Sammen har de laget samlealbumet Hallelujah Live, som består av forskjellige coverlåter. Sammen vant de klassen årets hit for Leonard Cohen-sangen «Hallelujah» under Spellemannprisen 2006. Det var tredje gang i løpet av fire år Kurt Nilsen vant denne klassen. Kurt var også nominert for årets hit med «Push Push» under Spellemannprisen 2007. Kurt var med i TV-programmet Hver gang vi møtes Sesong 2, og som Idol-dommer sammen med Tone Damli Aaberge, Gunnar Greve Pettersen og Esben Selvig i Idol som også har 10-årsjubileum i 2013. I 2014 er han inne i sin andre periode som dommer i Idol.

Siden Kurt Nilsen slapp albumet «Have Yourself a Merry Little Christmas» i 2010, har han jobbet mer som en sesongbasert artist i månedene november og desember. Sprandene rundt i en svart smoking mellom blankpolerte tromboner, trompeter og nystemte fioliner, har han skapt julestemning i hvert et hjem i det norske land.

I 2017 slapp Nilsen albumet «Amazing».

Innlegg