Queendom
Artist

Queendom

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Queendom

Queendom etablerte seg som scenekunstkollektiv med fem medlemmer i 1999. Gjennombruddet skjedde med det kritikerroste humorshowet «Integrert som faen» i 2005. Siden oppstarten har de produsert og fremført fem sceneproduksjoner, og fikk for dette arbeidet Oslo Bys Kunstnerpris i 2008. Queendoms katalog består av kritikerroste politiske humorshow, en bok, to plater og en rekke konsertturneer for både barn og voksne. I dag er Queendom en duo med Monica Ifejilika (Norge/Nigeria) og Asta Busingye Lydersen (Norge/Uganda). Med ny besetning, og et musikalsk retningsskifte, kom debutplata «Still Rising» ut på daWorks i 2012. Samme året ble de publikumsyndlinger på HIFA-festivalen i Zimbabwe, og har siden turnert med låtene og bandet fra platen rundt i hele Norge. «Still Rising» ble starten på en prosess for å rendyrke Queendom som musikalsk prosjekt.

«I dag er Queendom en duo, hvor Asta og jeg komplimenterer og utfordrer hverandre kunstnerisk hele tiden – som låtskrivere, sangere og produsenter», forteller Queendoms Monica Ifejilika.

Det politiske har alltid vært en drivkraft i Queendoms kunstneriske virke, og i 2013, da Norge feiret 100-årsjubileum for allmenn stemmerett, turnerte Queendom med Ja, vi elsker – en en musikalsk forestilling om pionerene og kvinnesaksaktivistene som sørget for at Norge ble en likestillingsnasjon. De siste årene har Queendom dedikert seg til å gi barn og unge gode musikkopplevelser. Den multimediale familiekonserten Afropeisk reise er spilt for over 12.000 barn på Popsenteret, Moldejazz, Sortland Jazzfestival, på Osloturné og gjennom Den Kulturelle Skolesekken.

Asta og Monica: «Queendom vil mer enn bare å underholde. Derfor nøler vi aldri med å legge kamp og engasjement i tekstene våre. Vi er ikke redde får å mene noe. Det er det Queendom handler om; mot til å være seg selv, og toleranse overfor annerledeshet – uansett hvilken form den tar.»

Queendom er nå klare med sin mest ambisiøse musikalsk produksjon så langt. Platen «MamaLove» (daWorks 2019) er en voksen lytteplate i en sjanger de kaller Africana – en miks av tradisjonelle og urbane musikkstiler fra Afrika, iblandet europeiske og amerikanske uttrykk. Inspirert av soul, blues og ulike afrikanske sjangere har de laget en plate som spenner den fra det såre, til det dansbare og suggererende.

Innlegg

Queendom groover og strømmer over av kjærlighet på sitt jubileumsalbum
Intervju

Queendom groover og strømmer over av kjærlighet på sitt jubileumsalbum

Queendom feirer 20-årsjubileum med albumet «MamaLove» som de slapp på kvinnedagen 8. mars, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Blant gjestene på platen [...]

Queendom – MamaLove
Musikkvideo

Queendom – MamaLove

Queendom

20+5 Spillelister

Queendom 20+5
20+5 Spillelister

Queendom 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]