Ugress
Artist

Ugress

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Ugress

Ugress, har i snart 20 år levert dunkel, dystopisk og dansbar elektronika til utallige klubber, scener, festivaler, filmer, TV-serier og videospill. Ugress har konsistent presentert en leken og påtatt troskyldig retro-flørt med “den skumle fremtiden”, og plutselig befinner vi oss der. Nå er Ugress aktuelle med sitt nye album «The Wrong Future» som ble sluppet fredag 13. april 2018 både digitalt og fysisk, og som er et mørkt kjærlighetsbrev til en naiv drøm om halv-rare sci-fi filmer … som nå er virkelighet. Fremtiden er kaputt. Teknologien triumferte. Maskinene og algoritmene i skyene har allerede vunnet. Vi, er produktet. Men langt, langt vekk, i et øde og forvridd landskap av tomme batterier, døde skjermer og overhodet ingen dekning… våkner en svart engel.

Ugress (Gisle Martens Meyer) er en prisbelønnet norsk artist, komponist og mediakunstner, som begynte med elektonika-prosjektet «Ugress» i 2000 og nå arbeider som media-kunstner, komponist, produsent og utøver innen samtidskunstfeltet i hele Europa. Hans arbeider har et pop-musikalsk, elektronisk og filmatisk uttrykk, med musikk og live visuals som grunnleggende elementer. Verkene utforsker ny teknologi, digital kultur, sosiale medier og fremtidsnær sci-fi, og hvordan disse feltene påvirker oss både som individer og samfunn.

Martens Meyer er aktuell i 2018/2019 med en landsdekkene biblioteksturne (!) med «lyden av kunnskap», med å redefinere nasjonalromantikken gjennom ny film-musikk og landsturné med stumfilm-klassikeren «Brudeferden i Hardanger» og med å undersøke problemstillinger rundt kunstig intelligens og følelser i media-prosjektet «I And The AI» i 2019.

Martens Meyer har gjort produksjoner og bestillinger for en rekke nasjonale og internasjonale institusjoner og festivaler bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester, Carte Blanche, Nasjonalballetten, NRK, Festspillene i Bergen, Rikskonsertene, SONY Computer Entertainment, BIT20 Ensemble, Tanzhaus NRW Düsseldorf, Cinematekene i Norge, Marseille Europeisk Kulturhovedstad 2013, KORK, Hiroshima Barcelona, Stavanger Konserthus, InShadow Lisboa, MarteLIVE Festival Roma, InShadow, Lisboa.

Innlegg

Ugress – Toil 22
Musikkvideo

Ugress – Toil 22

Ugress

Fremtiden er kaputt, teknologien triumferte
Intervju

Fremtiden er kaputt, teknologien triumferte

«The Wrong Future» er det syvende albumet fra Ugress som ble sluppet fredag 13. april, og som er denne ”Ukens album” på NPS Music. Albumet er [...]

Ugress – Dreamstroyer
Musikkvideo

Ugress – Dreamstroyer

Ugress

20+5 Spillelister

Ugress 20+5
20+5 Spillelister

Ugress 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]