The Assassination of Julius Caesar

The Assassination of Julius Caesar

Beskrivelse

Ulver er et norsk eksperimentelt band som startet som et folk/black metal-band i 1993. Senere har de gått over til å lage industrial metal og elektronisk musikk. Ulver ble stiftet av Kristoffer «Garm» Rygg, kjent fra bl.a. Arcturus og Borknagar. Musikerne var bare i tenårene da de startet. De to andre nåværende gruppemedlemmene er Jørn H. Sværen og Tore Ylwizaker.

Ulver kan på mange måter sies å ha vært et foregangsgruppe for flere forskjellige sjangere, selv om de aldri har blitt kommersielt akseptert. At de hadde sitt utspring i det norske black metal-miljøet la grunnlaget for stilen gruppen hadde på de tre første platene sine. Gruppens tredje plate var Nattens Madrigal. Det meste av Ulvers musikk har en mørk og dyster stemning over seg.

I 1998 ga Ulver ut albumet Themes From Willian Blake’s The Marriage of Heaven and Hell, et epos over to timer bygget på diktet Giftermålet mellom Himmel og Helvete av William Blake. Garm har ved flere anledninger referert til Blake og skal være veldig inspirert av verkene til dikteren.

Ulver har hele tiden beveget seg i en mer og mer elektronisk retning. Det store bruddet kom i 1999/2000 da de ga ut Metamorphosis EP og Perdition City som hadde et mye større electronica-preg over seg enn de tidligere platene. Blant fansen ble det uttrykt både glede og forargelse over det musikalske hamskiftet, noe fansen etter hvert ble vant til ettersom de måtte venne seg til det faktum at Ulver er en gruppe som alltid forandrer seg.

I 2002 og 2003 laget Ulver filmmusikk for de tre norske filmene Svidd neger, Salto, salmiakk og kaffe og Uno, i tillegg til den svenske kortfilmen Lyckantropen.

I 2009 ble ble den britiske komponisten og mulltiinstrumentalisten Daniel O’Sullivan fast medlem av gruppen. I 2011 kom albumet Wars of the Roses.

I 2014 ga de ut albumet Terrestrials i samarbeid med Sunn O))).

Bandets tolvte stuidoalbum, ATGCLVLSSCAP, kom i januar 2016. Tittelen er et akronym av de engelske ordene for de tolv stjernetegnene.

Du liker kanskje også