Artist

Bendik Brænne

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Bendik Brænne

Bendik Brænne er en norsk multiinstrumentalist, låtskriver og artist fra Bærum i Akershus. I 2010 ble Brænne med i Amund Maarud sitt faste band hvor han hovedsakelig spiller barytonsaksofon. Han spiller saksofon i Los Plantronics, er gitarist i bandet til Kurt Nilsen og har tidligere spilt i ska-bandet No Torso. Han er en mye brukt studiomusiker, og har bidratt på en rekke innspillinger med diverse artister.

I januar 2012 debuterte han som soloartist på Rockefeller som support for Valentourettes, og har siden da spilt på flere ulike festivaler som By:larm og Øyafestivalen. I mars 2013 ga han ut sitt debutalbum, ”How To Fake It In America” som han fikk Spellemannspris for i klassen country. Albumet ble spilt inn i Nashville med en rekke kjente musikere som blant annet Bobby Keys og Fats Kaplin. Albumet ble gitt ut på Amund Maarud og Henrik Maarud sitt plateselskap, Snaxville Recordings.

Brænne samarbeider tett med sin eldre bror, Mattis Brænne Wigestrand, og de to skriver låter sammen. Han er sønn av skuespiller og forfatter Trond Brænne, og sammen med sin far og søster har han bidratt på fire barnebøker (Redd, Savnet, Fremmed og Uvenner). Bokserien ble gitt ut på Aschehoug forlag og alle bøkene er illustrert av Per Dybvig. I desember 2013 ga han ut en fire spors EP kalt Aloha from Torshov, og året etter slapp han sitt andre soloalbum, ”Do You Know Who I Think I Am”. Han ble for dette nominert til Spellemannprisen 2014 i klassen country.

September 2017 ga han ut sin tredje soloplate, ”The Last Great Country Swindle” på sitt eget nyoppstartede plateselskap, Bendix.

Innlegg

Bendik Brænne er nominert til Spellemannspris i kategorien «Country»
Intervju

Bendik Brænne er nominert til Spellemannspris i kategorien «Country»

Med et stjernelag av norske musikere og den canadiske alt-country-artisten Daniel Romano i ryggen slapp Bendik Brænne sitt tredje album ”The Last Great Country Swindle” på [...]

20+5 Spillelister

Bendik Brænne 20+5
20+5 Spillelister

Bendik Brænne 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]