Whales & This Lake
Artist

Whales & This Lake

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Whales & This Lake

Whales & This Lake tok jorden med storm og gikk umiddelbart på Viral Hit og Weekend Buzz-listene til Spotify World, 20 uker med P3-listing og 3 x full pott-anmeldelser på by:Larm-debuten. Bandet entret indie-scenen i Norge med singelen «Sahara Blind» i starten av 2015, etterfulgt av hyppig rotasjon på NRK P3 og deltagelse i Urørt-sirkuset. Siden har trioen utmerket seg som et noe banebrytende liveband innenfor det elektroniske pop-segmentet med gjennomgående gode anmeldelser og et stadig mer dedikert publikum. Trioen er frontet av Hans Olav Settem, som har turnert landet rundt som barnestjerne i Grand Prix junior-suksessen Battery, og består ellers av Anders Søvik Hjelden og Max Peder Brekke, navn du finner i flere bandkonstellasjoner i Oslos undergrunn. Bandet med bygdebakgrunn fra Møre og Romsdal og Akershus fant raskt sitt kjølige og ambisiøse elektropopsound, et kjennetegn de har høstet svært mye ros for.

«Utrolig vellykkede» (Hissig)
«Redningsmenn» (Gaffa).
Verden har i hvert fall talt «Dette bandet elsker vi!»

Debutalbumet «Send a Man Down» (2017) høstet god kritikk fra musikkpresse i inn- og utland, og ble i desember 2017 kåret til «Årets Album» av NPS Music´s brukere. 19. oktober 2018 slapp de dobbeltsinglene «Happy Liar» og «oh what a beautiful day to be free», og det er ventet flere utgivelser fra dem utover høsten 2018 og våren 2019.

Innlegg

«Send a Man Down» er Årets Album 2017
Artikkel

«Send a Man Down» er Årets Album 2017

Stemmene er talt opp og tallenes tale er klar; dette er publikums favorittalbum fra 2017. NPS-redaksjonen og et panel bestående av 12 eksperter nominerte 18 album [...]

Whales & This Lake – July
Musikkvideo

Whales & This Lake – July

Whales & This Lake