Artist

Sie Gubba

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Sie Gubba

”Arven” er tittelen på bandets utgivelse nummer 11 som ble sluppet 19. mai.  Denne platen er litt røffere i kantene enn de foregående, med et mer rocka lydbildet. Det låter likevel umiskjennelig SIE GUBBA med felen som signatur, likeledes Petter Øiens vokal.  Countryrock med innslag av Rolling Stones og Status Quo sikrer fest-faktoren, mens balladene ”Når æ sjer dæ” og ”Du e god å ha” representerer balladene. SIE GUBBA ”debuterer” også på engelsk med låten ”For the love of the music”, som beskriver noe av det i å finne glede og mening i musikken. Samtidig oppsummerer denne låten bandets 22-årige karriere langs norske landeveier.

Bakgrunn:
Siden starten i 1995 som et lokalt band har SIE GUBBA tatt steget opp som et av landets mest etterspurte liveorkester. De har spilt på alt fra samfunnshus, puber, på hotell fra Finnmark til Agder, og er faste innslag om sommeren på landets største festivaler. Bandet særpreges av countryrock-låter på dialekt, og bruker felen som et bærende instrument i lydbildet.

I 2011 hadde bandet stor suksess med albumet ”Alt du vil ha”, og det grenset til skandale da de nesten vant MGP. Dette var den tredje utgivelsen på rad siden 2008 som solgte til gull, og tok bandet helt til topps på VG-lista. Norgesturneen sommeren 2011 ble utsolgt.

I motsetning til andre norske countryband som har lånt amerikanske låter og laget norsk tekst til, har SIE GUBBA vært så heldige å få spilt inn en av sine låter i USA.  Låten ”Sånn e livet” ble gjort på engelsk av selveste countrylegende BOBBY BARE, med tittelen ”Dreams of yesterday”.

I 2012 ble det nok en runde i MGP for vokalist Petter Øien, denne gangen sammen med nettopp Bobby Bare. De to herrene hadde massiv støtte i befolkningen og endte på en respektabel tredjeplass. Låten ”Things Change” ble en radio-hit, og SIE GUBBA og Bobby Bare turnerte sammen i 2012.

I 2014 ga de ut platen ”Veien vi ska gå” som solgte bra og som bidro til en lang sommerturné med stort publikumsoppmøte i hele landet. I 2015 kom liveplate og DVD ”Live – 20 år”.

Innlegg

Sie Gubba er røffere i kantene med sitt nye album ”Arven”
Intervju

Sie Gubba er røffere i kantene med sitt nye album ”Arven”

19. mai slapp Sie Gubba sitt 11. album, ”Arven” som er denne ”Ukens album” på NPS Music. Denne platen er litt røffere i kantene enn de [...]

SIE GUBBA – Fjellrypa
Musikkvideo

SIE GUBBA – Fjellrypa

Sie Gubba

20+5 Spillelister

Sie Gubba 20+5
20+5 Spillelister

Sie Gubba 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]