Daniel Kvammen
Artist

Daniel Kvammen

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Daniel Kvammen

Daniel Kvammen debuterte som soloartist i 2015 med vise/country-albumet«Fremad i alle retninga» på Jansen Plateproduksjon. Albumet ble produsert av Even Ormestad og under innspillingen bidro musikere som Martin Horntveth og David Wallumrød. Han ble nominert til tre priser under Spellemannprisen i 2015; årets låt for «Du fortenar ein som meg», årets nykommer og årets tekstforfatter for «Fremad i alle retninga». I 2017 kom andrealbumet «Vektlaus» på Jansen Plateproduksjon. I 2018 vant han Spellemannprisen i klassen «Årets musikkvideo» i 2017 for videoen til låten «Som om himmelen revna» hvor også Lars Vaular bidrar. Låten er hentet fra albumet «Maktlaus» som han også slapp i 2017. Videoen er regissert av Eivind Landsvik.

Daniel Kvammen starter et nytt kapittel i sin så langt bratte karrierestige med slippet av den nye singelen «Einsam i lag» som ble sluppet fredag 26. april 2019, og på låten har han fått med seg en av landets mest skinnende popstjerner, Eva Weel Skram.

«Einsam i lag» handler om den plutselige og ukontrollerbare følelsen av ensomhet man kan bli grepet av, uavhengig av livssituasjon. Og håpet om at man ved å jobbe seg gjennom en vanskelig og vond periode i et forhold, kan komme styrket ut av det på andre siden.

«Det viktige er at ein har nokon der som kan løfte ein gjennom det vondaste. At det finnes nokon som fortsatt er glad i deg, til og med når du er den svakaste versjonen av deg sjølv», sier Kvammen.

Samarbeidet med Eva Weel Skram kom via hennes ektemann og musikalske samarbeidspartner Thomas Stenersen, som har produsert låten. Etter å ha hørt låten gjentatte ganger gjennom døren til hjemmestudioet der Stenersen og Kvammen jobbet sammen, bråvåknet Eva en natt med en forlengelse av låten ferdig i hodet.

«Jeg har vært fan av Daniel lenge, og falt umiddelbart for denne låten. Den satte seg faktisk så fast i hodet mitt at den surret rundt der helt, til den delen jeg synger plutselig dukket opp. Det har vært veldig gøy å bidra, og jeg gleder meg til denne sangen skal slippes for publikum», sier Eva.

Til alt overmål er den superfengende låten skrevet i samarbeid med en av sin generasjons mest suksessfulle norske låtskrivere, Marit Larsen.

Daniel forteller om samarbeidet:

«Eg har alltid veldig sett opp til Marit, og eg er heldig nok til å kjenne ho litt frå tidligere. Så eg tok mot til meg spurte ho veldig ydmjukt om ho kanskje kunne tenke seg å skrive noko i lag. Ganske nervøs forespørsel, men det gikk jo bedre inn ein kunne håpe. Ho er jo ein eksepsjonelt raff låtskrivar. Heilt ute!»

Innlegg

Daniel Kvammen har teamet opp med Eva Weel Skram på sin nye single
Intervju

Daniel Kvammen har teamet opp med Eva Weel Skram på sin nye single

Daniel Kvammen starter et nytt kapittel i sin så langt bratte karrierestige med slippet av den nye singelen «Einsam i lag» som ble sluppet fredag 26. [...]

20+5 Spillelister

Daniel Kvammen 20+5
20+5 Spillelister

Daniel Kvammen 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]