Anna Of The North
Artist

Anna Of The North

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Anna Of The North

Den 6. februar slapp Anna Of The North sin første single siden det kritikerroste debutalbumet «Lovers» fra 2017. Etter å ha solgt ut konserter over hele verden og generert over 140 millioner streams, inntar Anna og bandet London’s Village Underground 25. mars, før hun legger ut på USA-turné i april. Singelen «Leaning On Myself» markerer en ny begynnelse, samtidig som det låter umiskjennelig som Anna Of The North.

Etter slippet av den strålende Skandivaviske elektronica-debuten, tilbragte Anna en lenger periode i LA, der hun samarbeidet med storheter som Tyler, the Creator og videreutviklet sitt musikalske uttrykk, noe som man kan høre tydelig i den rå og slentrende nye singelen «Leaning On Myself».

Anna beskriver denne perioden slik:

«Jeg har skrevet mye musikk det siste året, og «Leaning On Myself» er en av låtene som betyr mest for meg. Jeg husker at jeg fløy hjem fra USA der jeg hadde skrevet den, og begynte å gråte. Det gikk plutselig opp for meg at jeg hadde skrevet lydsporet til livet mitt for et år siden. Det var en periode jeg gikk gjennom mye dritt og ikke følte meg så bra. Jeg fikk et sammenbrudd, der jeg ringte mamma og bare forstod at noe måtte endre seg. Jeg måtte fjerne noen mennesker fra livet mitt. Folk jeg var glad i, men som jeg visste at ikke var bra for meg. Det var skikkelig tøft, men jeg føler meg bra nå. Hver gang jeg hører på denne låten, tar den meg tilbake til det øyeblikket. Det er fryktelig trist, men også veldig sterkt. Jeg er utrolig takknemlig for å være der jeg er i dag. Til syvende og sist har man bare seg selv, har jeg innsett, og det er ok».

Det er denne følelsen som ble tatt med inn i arbeidet med musikkvideoen til låten, der Anna reiser gjennom et øde ørkenlandskap mot et ukjent mål.

«Jeg møtte Noah Lee, som regisserte videoen og elsker det han har laget før. Jeg har alltid ønsket meg alveører og englevinger, og før jeg visste ordet av det ble det til virkelighet», legger hun til.

Samtidig som Anna Of The North jobbet med nytt materiale, levde debutalbumet «Lovers» sitt eget liv. Låtene om hjertesorg, skyldfølelse og den spirende gleden over å komme over noe eller noen, traff en nerve hos et voksende publikum over hele verden.

Få unge artister i dag hadde tatt et samarbeid med Tyler, the Creator på strak arm, slik Anna gjorde (Hun synger på to spor på albumet Flower Boy) eller samarbeid med Rejjiie Snow, HONNE eller landet en viral remix med The Chainsmokers.

Debutens suksess kulminerte i at tittelsporet fra albumet dukket opp i Netflix-suksessen ‘To All The Boys I’ve Loved Before’. «Lovers» streames fremdeles over 100 000 ganger per dag, etter 5 måneder, og gikk inn på topp 100-listen i hele 171 land. Det er sjelden vare i dag at et album organisk bygger seg opp på en slik måte, med låter folk blir forelsket i over tid, og en artist enda flere vil falle for i tiden som kommer.

Alt dette har ført Anna Of The North – noen ganger helt tilfeldig – til der hun befinner seg i 2019. Den unike låtskriveren som treffer en nerve hos folk, uavhengig av kontinent, sjanger eller samarbeid. En popstjerne som kanskje alltid har vært der, litt skjult fra offentligheten. En fryktløs ung kvinne som til syvende og sist stoler på seg selv.

Innlegg

Anna Of The North har alltid ønsket seg alveører og englevinger
Intervju

Anna Of The North har alltid ønsket seg alveører og englevinger

Den 6. februar slapp Anna Of The North sin første single siden det kritikerroste debutalbumet «Lovers». Låten «Leaning On Myself» markerer en ny begynnelse, samtidig som [...]

Anna of the North – Oslo
Musikkvideo

Anna of the North – Oslo

Anna Of The North

Anna of the North til Slottsfjell
Slottsfjell

Anna of the North til Slottsfjell

Anna of the North dukket plutselig opp fra intet og har fått internasjonal oppmerksomhet med sin quirky og gjennomførte stil både musikalsk og i framtoning. I [...]

20+5 Spillelister

Anna Of The North 20+5
20+5 Spillelister

Anna Of The North 20+5

Hei, jeg er Anna Of The North og jeg har satt sammen en 20+5 spilleliste for NPS Music som består av 20 låter fra andre norske [...]