Raising Insanity
Artist

Raising Insanity

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Raising Insanity

Bandet ble dannet av tidligere Saints in Sin medlemmer Arild Nådland, Kristian Kristiansen og Marius Steffensen i februar 2014 da de ønsket å utforske en mer melodisk tilnærming til metal. Også tidligere Stormtrooper vokalist Vidar Henriksen ble med på bass kort tid etter. Raising Insanity ble etterlatt uten en vokalist, til Kenny Lee (tidligere MANFY / IUMENTA) ble med i bandet i februar 2015. Marius forlot bandet og pensjonerte våren 2015 for å fokusere mer på utdanning og familie. For å fylle hans sko, kom unge Alexander Lancaster fra bandet From Prison To President. I sommeren 2015, besluttet bandet seg til å eksperimentere med en annen vokalist som Alexander anbefalte. JC Roalkvam som har spilt sammen med Alexander From Prison To President ble med i bandet, og gjorde Raising Insanity til et 6-manns band.

Raising Insanity startet innspillingen av sitt første album i desember 2014, men ble da bare ferdig med det instrumentale (da bandet var uten vokalist). Bandet gikk tilbake i studio sommeren 2015 for å fortsette innspillingen med vokal på låtene og den 31. oktober 2015 ble albumet utgitt digitalt (Spotify, iTunes, Play Store etc). Heavymetal.no anmeldte debut albumet.

I juli 2016 bestemte «co-founder» Kristian seg for å forlate RI-familien for å følge andre drømmer og Oli, også med fortid i FPTP, nølte ikke og ble raskt erstatteren hans.
Raising Insanity var da allerede godt i gang med sangene til sitt andre album. Våren 2017 var albumet ferdig innspilt og ble sendt til Tyskland for mixing og mastering iom. bandet var meget fornøyd med Timo Bonner’s arbeid med Silver Line. Bandets andre full-lengde album ble suppet fredag 11. august og kan nå finnes på de fleste digitale plattformer (Spotify, iTunes, Google Play, Wimp etc.)

Alle medlemmer har flere års erfaring fra andre band:
Saints In Sin (Marius, Kristian, Arild)
Stormtrooper (Vidar)
From Prison To President (JC, Alexander, Oli)
IUMENTA (Kenny, Arild)

Innlegg