Artist

Benny Borg

Bli kjent med Benny Borg

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Benny Borg

Svenskfødte Benny Borg (72) kom til Norge i 1968, etter invitasjon fra Arne Bendiksen. Han hadde en lang rekke salgssuksesser på 70-tallet, blant annet «Balladen om Morgan Kane», som lå 20 uker på VG-lista. Året etter ble han den første vinneren av Norsktoppen, og han mottok Spellemannprisen for LP-en med samme navn.

«En spennende dag for Josefine» og «Den store dagen» herjet salgslistene da de kom, og er i dag regnet blant høydepunktene i den norske sangskatten. Hans samarbeid med Grethe Kausland og Dizzie Tunes ble store publikumsfavoritter, og det var i sistnevntes revyer at Borg gjorde sin klassiske imitasjon av Elvis Presley, en imitasjon han siden har gjort mer enn 3000 ganger. I 1982 slapp Bjøro Håland sin signaturlåt, «I Love Norwegian Country», ført i pennen av Benny Borg.

På midten av 1990-tallet forlot han Dizzie Tunes til fordel for egne soloprosjekter, blant annet soloforestillingen Balladen om Cornelis Vreeswijk. Benny Borg har bidratt til plater som har solgt til sammen over 1 000 000 eksemplarer. I 2016 gjorde han et spektakulært comeback på platemarkedet med «Den største reisen», til høye salgstall og massiv hyllest fra kritikerne. I kjølvannet av dette deltok han på TV2-programmet Hver gang vi møtes, hvor hans «God morgen, min kjære» ble den mest sette videoen fra programserien noensinne, uansett sesong. I 2018 kommer oppfølgeren til «Den største reisen», med arbeidstittel «En dag på jorden».

Innlegg

20+5 Spillelister

Benny Borg 20+5
20+5 Spillelister

Benny Borg 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]