Marte Wulff
Artist

Marte Wulff

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Marte Wulff

Marte Wulff slapp klimalåten «Verden er stor» 2. november på Propeller Recordings, og den er produsert i en åttitalls-pop-ånd; et nikk til Wulffs barndom og tenår i tiden før alt som var for direkte ble pinlig; da Blekkulf og Michael Jackson sa det som det var.

Går det an å skrive en norskspråklig klimalåt som ikke blir klein? I 2017 uttalte Marte Wulff fra scenen under en årlig klimakonsert at hun lenge hadde gått med en ambisjon om å gjøre nettopp dét. Hun ble tatt på ordet, og fikk snart bekreftet mistanken om at dette var noe av en utfordring, særlig for et barn av den såkalte ironigenerasjonen av nittitallet. Det satt langt inne, men ganske nøyaktig et år, og mange klimaforedrag og -konferanser senere, hadde Marte skrevet sin første låt om klima- og miljøspørsmålet, og urpremieren fant sted på samme scene.

Marte Helene Wulff ble født 10. juni 1980 i Oslo, men flyttet tidlig til Kristiansand der hun vokste opp. Siden har hun bodd i København i fem år, før hun returnerte til Oslo i 2012. Hun har jobbet som musiker og artist siden 2015, de siste seks årene på heltid.

Wulff er en teksforfatter og komponist som har utgitt fem soloplater, to på engelsk og tre på norsk. Hun ble nominert til Spellemannprisen i 2006 som årets nykommer med albumet Jacket, og igjen i 2016 i klassen viser for sitt seneste, selvtitulerte album.

Wulffs låter har vært hyppig brukt i ulike film og TV-serier og oppnådd massiv radiorotasjon karrieren gjennom. Hits som Carousel of love, Lady, Accident, Racing (m.Erik Faber) og Finne deg igjen, samt Vi feirer jul og Vandrer på en sky (m. Charlotte Qvale) byr på kjente toner for mange.

Som soloartist har hun spilt over 600 konserter over hele Norge med og uten band, og i løpet av 2009 og 2010 var hun på tre lengre turneer for Rikskonsertene med sin egen musikk. Hun har både spilt solokonserter i intime settinger, og med eller uten band på store festivaler som Norwegian Wood, Quart, Stavernfestivalen, Spot i Danmark og South By Southwest i Texas. Hun utgir også musikk med flere samarbeidsprosjekter, og arbeider for tiden med sitt sjette soloalbum som har planlagt slipp neste høst.

Innlegg

Marte Wulff tar et sterkt oppgjør om klimautfordringene på sin nye single
Intervju

Marte Wulff tar et sterkt oppgjør om klimautfordringene på sin nye single

Går det an å skrive en norskspråklig klimalåt som ikke blir klein? I 2017 uttalte Marte Wulff fra scenen under en årlig klimakonsert at hun lenge [...]

20+5 Spillelister

Marte Wulff 20+5
20+5 Spillelister

Marte Wulff 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]